Mám problém, už od začátku prázdnin mě trápí zahleněný krk a doktor stále tvrdil že je to v pořádku a že to přejde. Nicméně problém trval a tak mi doktor udělal výtěr a nasadil antibiotika se slovy že mám angínu. Týden sem poctivě ležel pil a kloktal šalvěj nicméně se to nezlepšilo a mám další antibiotika. problém je samozřejmě v tom že začala škola a já bych velice nerad zameškal hned takto na začátku. Poraďte mi prosím jak se toho mám konečně rychle a efektivně zbavit.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4074 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
stačilo si projít starší odkazy a už to mohlo dvacet minut působit.
Cibulový zábal na krk a cibulová šťáva. Nejakutnější bolesti zmizí
přes noc, u těžších případů do dvou dnů. Díky nim jsem na angínu či
bolest v krku v životě nepotřeboval antibiotika.
Více viz http://www.odpovedi.cz/otazky/pomozte-mi-prosim-nejakou-radou-jak-na-tezkou-anginu
Stejně ale radno ještě ležet a nenamáhat se ani poté, co příznaky zmizejí.
0 Nominace Nahlásit |
Lepší je to opravdu vyležet.
Nedoléčená a přechození chřipka může způsobit zápal plic (zánět).
Protože bakterie nejsou úplně zabité, jsou jen oslabené, „regenerují“ a potichu se „mobilizují“ na silnější útok pomsty.
Možná ti doktor předepisoval dřív zbytečně antibiotika a bakterie si na ně vytvořily rezistenci a teď neúčinkují a musí se nasadit jiná, silnější, které zatím tvoje bakterie neznají.
0 Nominace Nahlásit |
Myslím si, pokud je to opravdu angína, že doktor udělal to nejlepší, co mohl – antibiotika, ovšem na základě toho stěru, to je velmi důležité. Stěr se musí kultivovat, aby se dalo zjistit, která antibiotka fungují nejefektivněji. Další věc je ale, že angína může být i virového původu (sice vzácně ale může, většinou je na vině vir herpes simplex, neboli starý známý pásový opar) a tu žádná antibiotika nepomohou, jen antivirotika – možná.
Michal Kole: nepleť si angínu s chřipkou, to je jedna věc, druhá věc je, že chřipka je viróza a jak jsem psal výše, antibiotika na virózu mají nulový účinek, maximálně poléčí sekundární přidružené problémy, které vzniknou tím, že chřipka oslabí organizmus a ten je pak náchylnější na bakteriální nákazu.
0
před 4074 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
prolej si frňák solenou vodou a kloktej slivovici. To mi poradil děda a docela rychle to zabírá 🙂 Jinak není od věci si dát hodkou koupel a potit se. Určitě bych nedoporučoval prášky a antibiotika. Lepší je pomoci tělu se s tím vypořádat, než si ubližovat. Stačí něco proti teplotě a bolesti a být v domácím prostředí, aby nehrozil horší průběh nemoci 🙂
0
před 4074 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |