Zpravodajec David Grusch na půdě Kongresu USA pod přísahou prohlásil,
že tajné služby mají v utajení létající talíře a těla jsou jiného
než lidského původu.
Volat policii, hasiče, armádu, překladatele, nebo se schovat do kanálu?
Zajímavá 0 před 486 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Z kontextu plyne, ze všeho nejdříve bude třeba prověřit zda ti na zahradě nepřistála US Army.
0 Nominace Nahlásit |
Musíš se naučit pořádně vařit Soupe aux choux.
Jsou různé varianty, jak z kapusty, tak z bílého zelí. V principu ta z bílého zelí je lepší, akorát že 1. musíš mít opravdu kvalitní bílé zelí, na tom záleží výsledek a 2. musí se vařit velmi pozvolna a velmi dlouho.
Není to extrémně těžká polévka, musíš umět udělat pořádný drůbeží vývar, takže nejprve koupíš dvě kury, základně naporcuješ, stehna hodíš napůl, prsa můžeš uschovat k dalšímu použití, ořez rozsekneš na menší části. Budeš mít vyvařené slepičí maso, využiješ do jinýho jídla.
Pak potřebuješ vepřový bok, bez kosti (kost odkrojíš, strčíš do mrazáku a necháš na jiný jídlo). Může být světí, může být uzený, s uzeným bude slanější a, no, taková „brutálnější“, no prostě jak po uzeném. Je to věcí kraje, někde dávají svěží, někde dávají uzený. Ale, prosím, ne uzený za stovku kilo jakože uzený, vyrábí Spolana Neratovice, ano? To tam vraž svěží, hotovo.
Zelí nakrájíš tak, aby se dobře jedlo, je s tím docela jebačka. Košťály nevyhazuješ, stejně tak nějaké takové ty okoralé listy, necháš vcelku, dáš stranou.
Nachystáš si Mirepoix; cibuli nekrájej příliš najemno, celer vem, naopak, relativně hodně nadrobno, mrkev přiměřeně: prostě, abys to nerozvařil na sračku.
Koření, klasika, hřebíček, pepř. Bouquet garni, co, no tak to je, zase, krajová záležitost, a taky věc chuťových preferencí. Nezapomeň ale na vavřín a vraž do něj trochu tymiánu. Jinak je to opravdu asi věc zvyku, můj zelený základ je koriandr a bazalka, u nás to bude, asi, ta chlupatá petržel a bulva celer? Tak něco.
No a pak už to sviští, jak na cvičišti: orestuješ bok, vcelku, i uzený, ale svěží opravdu řádně zatáhni ze všech stran, vůbec se toho neboj. Vyndáš. Vrazíš cibuli, jak zesklovatí, podliješ bílým vínem, suchým, 2–3× (minimálně!) odvaříš, čímž deglasiruješ připečeniny z boku restování. Vyrestuješ na tuk, přidáš mrkev a celer, orestuješ, mírně podléváš tím vínem, aby se nepálila cibule (musí být hnědá, ale rozdušená, ne spálená!). Nakonec vrazíš zelí, orestuješ ho. Jak je, podliješ tím slepičím vývarem (můžeš i při deglasirování střídat vejvar s vínem, no a nebo jenom vejvar, ale vína to tam vždycky, alespoň 1/2 litru, vrazit chce a odvařit alkohol!), vrazíš do toho ty košťály a, případně, celé zelné listy unavené životem, co už se nebudou dát sníst, ale vyvařit a vyhodit se ještě dají (tj. ne nahnilé, ne plesnivé, samozřejmě). Jak to začne vařit, vrazíš do toho ten zarestovaný bok. Přiklopíš a dušíš, až je zelí skoro hotové.
Mezi tím si nachystáš pommes de terre, jestli chceš mít polévku více zemčicovou, použij typ C, pokud normálně, tak typ B. Oškrábáš slupku, nakrájíš na relativně drobné kostky. No a tak pommes de terre se vaří něco mezi 30 – 45 minutami, tak před koncem je tam vrazíš.
Bok hlídej, nesmíš ho převařit, jakmile bude mít uvnitř 90 – 95°C: ven s ním z hrnce, jinak by byl suchý, jako cesta! Pak ho vyndáš, necháš ho řádně vychladit, aby z něho šťávy nevytekly, no a nakrájíš tak, aby se dal dobře jíst.
No a dovaříš ty zemčice, ochutnáš, případně dosolíš, vrazíš trochu čerstvýho pepře, na talíř čerstvýho koření – petržel, koriandr, bazalku, kopr, podle preferencí, přidáš do toho ten udušený a pokrájený vepřový bok. Podáváš s chlebem (baguette).
To musíš mít doma nachystané, pro případ mimozemšťanů invase, hezky, v létě jako v zimě, takže dupej nasadit pořádný lán zelí! 🤷🏽♀️😎😂
Neboj, Ty jim pak dáš peníz (tisícovku) a oni Ti jí vrátí celý kufr!
Zdroj: https://www.csfd.cz/film/32172-zelnacka/prehled/
0 Nominace Nahlásit |
Přivítat chlebem a solí 🙂
1Kdo udělil odpovědi palec? cappuccino
před 486 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vyfotografovat a poslat fotku na správné místo kde řeší problémy s UFO
0
před 486 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hlavně se nenechat rozhodit. Suveréně jít k nim a vynadat jim, aby si nezvykali a že to není poprvé, co se ti stalo. Můžeš jim dát něco podepsat, případně si půjčit peníze a pod.
0
před 486 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Chtěj po nich jejich hudbu dám ti pak za to cokoli si budeš přát.😎
0
před 485 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podle mého odhadu jsou Amíci daleko vyspělejší než RF již v roce
1945 měli atomovky.
Jednoho krásného dne přistanou s talířem na Rudém náměstí zatknou
Putina, Medvěděva i Šojgu přibalej Lenina a zmiznou.
Prosímtě, kdyby neměl v roce 45 atomovku „jeden Amík nemytý, strčil si prst do řiti“, tak by jí měli Němci v roce 46, nebo Sověti v roce 47, nebo tak něco, pochop.
Ale jo, Amíci technologicky vyspělí jsou, o tom žádná, akorát je ta jejich technika tak složitá, na servis náročná a nespolehlivá, že jim je to houby prd platné. Si najdi informace, jak Amíci táhli do WWII, o korejské policejní akci, o jejich „sukcessu“ ve Viet Namu, etc. etc. etc. Prostě: americkému vojákovi se odlepí podrážka na botě, vysílačkou zavolá „service“, dojede servisní auto, podrážku mu opraví, a až potom pokračuje v bojové činnosti (samozřejmě, nadneseno a obrazně vzato).
V Koreji dostali po rypáku, ve Viet Namu dostali po rypáku. Snad jediné, co se jim zdařilo, bylo napadnout a obsadit maličkou Panamu, zatknout Manuela Noriegu, unést ho do U. S., odsoudit na 40 roků, a v zemi zřídit loutkový stát. Jinak nic. 🙄
annas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2637 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1349 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1066 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |