Ahoj, potřebuju poradit. Je mi 14 a chci si koupit koloběku, ale stojí 3 180,–. Od rodičů dostávám kapesné 100,–/měsíc, o větším kapesném nechtějí ani slyšet. Za domácí práce mi platit nechtějí, což docela chápu. K narozeninám mi peníze také dávat nechtějí. O brigádách pro 14tileté nevím. Jak si tedy mám vydělat, když rodiče mi ani nechtějí přidat? Pokud někdo nevíte o nějaké brigádě, např. sbírání jablek v sadu apod., budu ráda, kduž napíšete. Předem děkuji za odpovědi. :)
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hayleyy před 3783 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vepište odpověď… http://www.odpovedi.cz/search?q=jak%20si%20vyd%C4%9Blat
0 Nominace Nahlásit |
Napadá mě najít kompars, kde hledají dospívající. Na Facebooku existuje skupina „Castingy, komparzy, průzkumy“, kde filmaři takové nabídky zveřejňují, něco se občas objeví i na stránkách České televize.
0 Nominace Nahlásit |
Psát blogy, knihy a jiná díla, dále pak digitálně kreslit (obrázky, loga, reklamy,…), programovat (Desktop/web), fotit (přírodu, na akcích,…), stříhat (reálně/video/…), natáčet (amatérské filmy, na akcích), malovat, balit, rozesílat, opravovat (PC, kola,…), investovat/spekulovat/směnit (FOREX), žebrat, inovovat, (už mě to nebaví – možností je nekonečně mnoho – končím) může minimálně na černo každý(i bez OSVČ atp. se dá pracovat – jen je potřeba být opatrný vůči berňáku atd.)…
0
před 3783 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Do 15 let tě nikdo nesmí zaměstnat,
takže jen umělecká činnost dítěte
(např. výše zmíněný kompars).
Určitě se nepokoušej pracovat někde na černo,
ani podnikat bez oprávnění!
A ohledně koloběžky by bylo dobré se dohodnout s rodiči. I když na
ni
nějak/někde seženeš peníze, nemusí ti rodiče dovolí na ní jezdit.
0
před 3782 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Užívej si dětství, protože to ti uteče jako voda a potom budeš jen
pracovat a vyhlížet dovolenou…
A když budeš hodný a pomáhat rodičům i prarodičům, tak taťka
s mamkou řeknou Jéžiškovi, aby Ti ji donesl (po tom, co ji rodiče
zaplatí).
0
před 3778 dny
|