Avatar uživatele
pepe88

Jak si zvyknout na vysokou teplotu?

Jako sklari.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? lejdy.můn před 3401 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zjentek

skláři nevím, ale u vysokých pecí se to za komunisty řešilo chlazeným pivem 8° ;q

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Otužováním. To je také otužování.
BTW. Pivo bylo sedmistupňové.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nechápavé

Prostě si zvyknout

Upravil/a: Nechápavé

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gecco

Kdysi jsem brigádně foukal sklo do forem – vono to horko nejni tak hrozný – pokud na taveninu šaháš píšťalou a ne rukou…
😉

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
lejdy.můn

Mosoji, taky díky – za opravu. Já dědu prakticky nepamatuju, takže tohle znám jen zprostředkovaně z vyprávění. A jestli se pila sedmička nebo osmička, až tak hluboko do detailů ty rodinný historky nezachází. Tímto ti vyslovuji veliké díky za rozšíření obzorů 😉

před 3401 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
lejdy.můn

A gecco: je docela rozdíl být ve sklárně na brigádě a dělat tam dlouhodbě. A vůbec nejde o to, čím šaháš na taveninu, ale jak nedýchatelně horkej vzduch tam je. Kapišto? 😉

před 3401 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
lejdy.můn

Zjentku, to pivko platilo i u sklářů – můj děda byl sklář a z vyprávění vím, že na doplnění tekutin a hlavně samozřejmě minerálů, tu lahvinku opravdu povolenou měli. Snad že ji prý dokonce i fasovali, ale v jakým množství, to už nemám tucha. Asi v míře rozumné a přiměřené pracovním podmínkám,…ale co si budeme říkat: z té osmičky se stejně moc vožrat nedalo. 😉

před 3401 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

na NHKG to chlapi denně fasovali po basách ..když se honil plán a roboši jeli na tři směny ;q

před 3401 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
lejdy.můn

A myslíš, že to tam takhle funguje i dneska? Načisto by mě to zajímalo – asi by to byl jediný provoz, kde se za pití v pracovní době neletí (nepočítám-li vyvolené kruhy politiků, managementu atd, že… 😉
Každopádně díky moc za doplnění 🙂

před 3401 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

nevím ..ale jedinej provoz s podobným pravidlem to asi nebyl. Vím, že zaměstnanci v mrazírenskejch boxech měli krom teplotních přestávek povolenej i nějakej tvrdej alkohol- byla to minimální množství v určitejch časovejch intervalech

před 3399 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek