Dobrý den,
jsem klasická začátečnice v praní prádla. Nastěhovali sme se
s přítelem do batáku a na mě samozřejmě spočinula práce kolem pračky.
Jenže řeším otázku jak správně rozdělit prádlo podle barev. Pochopila
jsem, že bílé se má prát pouze čistě bílé a nic jiného. Jenže jak je
to s červeným prádlem? – to se má prát s čím? a bílé prádlo
třeba se vzorem? Moc bych byla ráda za odpovědi, protože jsem z toho
zoufalá a nerada bych něco zaprala :D to by mě můj chlap asi zabil :D
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kropitko před 5292 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Není to jenom o tom,jak rozdělit prádlo podle barev,ale také jde o to z jakého materiálu prádlo je,tzn,jakou zvolit teplotu. Já to dělám takhle..ručníky,je jedno jaké barvy peru od 40–60…klidně k nim přihoď utěrky,trika(světlá),kapesníky,apod…světlejších barev. Pak barevné jakékoliv na 40,když se mi sejdou třeba hodně špinavé mikiny,kalhoty,tepláky,montérky,tak ty peru na 60(to je to co chlapi zmazali při práci) Manžel pere tak,že vše vezme,ať to je co je to a pere vše najednou,ale max.na 50. No prostě jak píše Miroslavst,budeš si na to muset přijít,taky jsem pár věcí zničila,zaprala,než jsem to vychytala
0 Nominace Nahlásit |
Tak se na něj vykašlete,když je schopnej ¨Vás zabít kvůli špatně vypranému prádlu,nebo aťsi pere sám…
0 Nominace Nahlásit |
Musíš si chlapa vycvičit od začátku a ne se ve všem podřizovat a bát se,že uděláš něco špatně.Dokaď nejde o život, tak je to sranda.My už spolu bydlíme 11let a i tak dělám spostu věcí podle něho blbě.Jak ti radí ostatní roztřídit a vychytat mouchy časem.Novou barevnou věc vyper poprvé ručne v horké vodě a uvidíš jestli má tendenci pouštět.Já mám ještě jeden zlepšovák od babičky,když peru barevná trička od Vietnamců,tak do pračky k prášku dám 3 lžíce octa.Ten barvy fixuje a po vymáchání je cítit jen aviváž.Jen pro zasmání.Už mám zasebou manželovy růžové košile do práce,pračku spodního prádla růžové a vypraný mobil.Ještě žiju,ale zuří pokaždé:-)
0 Nominace Nahlásit |
Až se pustíte do nejbližšího praní, udělejte si na to čas a rozházejte si nastřádané prádlo na hromádky – v tom okamžiku si z toho udělejte „hru“.
Řiďte se informacemi na cedulkách – pro Vás bude podstatné to číslo
v té vaničce. Když se podíváte na tu vaničku, bývají v ní napsaná
čísla 30, 40, 50, 60, 95 nebo je tam místo čísla ručička, případně je
vanička přeškrtnutá. Podle těchto čísel si udělejte hromádky. Zvlášť
si udělejte hromádku červených věcí a věcí, kde se píše, že by se
měly prát samostatně (možná tam bude údaj v AJ: wash separately)
1)Hromádku na 30°C si ještě rozdělte na věci vlněné a ostatní. Vlnu
buď perte v ruce, nebo máte-li pračku s programem pro vlnu, pak na tento
program.
4)Na 95°C se jedná o věci, které se mohou vyvářet. Nejspíš je v dnešní době ani nemáte doma a nebo jen pár kousků. Pokud jich budete mít málo, můžete je vyprat s várkou na 60°C. Nic se jim nestane.
0 Nominace Nahlásit |
Neboj, on tě nezabije. Na to si myslím je moc brzo. Per to jako já.
Naházej všechno do pračky (modráky, košili, kapesník, svetr) a
uvidíš.
Ne, teď vážně. Mě manželka taky nadává, když to tam takhle naházím.
Ale pere bílé se vzorem i bez vzoru (záleží z čeho je ten vzor). Potom
takové to špinavé s tmavým. Pozor na tepláky, ty barví. Různá trika
taky barví. Dnes je tolik látek, že na to musíš přijít sama.
0 Nominace Nahlásit |
To jsem učila svýho mužskýho loni, když se odstěhoval a koupil si
vlastní pračku.
Základní rozdělení:
Světlé > na 40 a 60 st C
Tmavé > na 40 a 60 st C
Nemyslím, že by se muselo prát pouze čistě bílé. Já prostě beru
světlé. Pokud je se vzorem a většinou světlé, tak do bílého.
POZOR si dát na nestálobarevné, aby třeba červený pruh na bílém triku
nepustil. To raději přemáchnu samostatně, ale pokud to není z tržnice,
stát by se to nemělo.
Co se týče červeného, to je občas ošidné, ale s kvalitním práškem ti do sebe netržnicové oblečení nepustí.
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem to vždycky dělal tak nějak pocitově. Teda do té doby, než se mnou začala bydlet současná přítelkyně i se svým šatníkem. Do té doby jsem prostě černé dával s černým, barevné s barevným a bílé s bílým. Samozřejmě nějaký svetr a to, tak to jsem věděl, že musím prát jinak. Jenže pak přišla ona a třeba když jsem jí málem špatně vypral jedny zelené šaty, tak to bylo o rozchod a já dostal zákaz na používání pračky. 😁 Ale tak aspoň o starost méně, že? :)
Každý to zná, prádlo se časem opotřebuje a začnou na něm být znát právě stopy času. Ale dá se to trochu zpomalit, stačí si pořídit třeba odstraňovač žmolků – https://www.livli.cz/. Není to vůbec drahá záležitost a ještě dokáže ze staršího oblečení udělat kousek, jenž budete moct dál nosit. Řekla bych, že se to rozhodně vyplatí.
Drap | 702 | |
marci1 | 489 | |
iceT | 408 | |
hanulka11 | 321 | |
annas | 320 | |
briketka10 | 273 | |
Kepler | 247 | |
ReHu | 231 | |
Damiana | 229 | |
quentos | 225 |
Líčení a make-up |
Móda a doplňky |