Avatar uživatele
danda1234

Jak vést skladovou evidenci a rozdíly abych věděl co dokoupit v pohostinství ?

Mám hospodu a chtěl bych poprosit zda-li by mě někdo pomohl s problémem jak vést skladovou evidenci vč. toho abych měl přehled co dokoupit v jakém množství apod.. nějakou radu jak to vše evidovat. Děkuji mnohokrát i za případné rozsáhlé odpověďi pro to abych to pochopil. :D Děkuji

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? bolak před 3919 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
zzzzz

Starý nemoderní systém.
Záleží zda děláš tržby každý den, nebo v nějakých turnusech. pokud denně je to přehlednější. Najdi si účetní program, který ti vyhovuje, mi vyhovuje třeba i excel. Udělej si v něm tabulky. Ty si rozděl, není dobré mít jen jednu dlouhou, je to nepřehledné. tak třeba tabulky: alko, nealko, cigarety atd. Vždy když něco naskladníš, tak to dopíšeš, vyskladníš zase odepíšeš. Zdá se to složité, ale jde o zvyk.

Nový moderní systém.
Pořiď si čtečku čárkových kódů, nemusíš používat ty obchodní, můžeš si vytvořit svoje. Jen načteš, odklikneš kusy a je to. Samo se to načte do programu a dokonce se dá nastavit i upozornění na nízký počet zásob.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Kdysi jsem si vedl klasické skladové karty. Karta ve skladě byla u každého zboží. Dobré je si stanovit minimální zásobu a jak se k ní blížíš, tak hned objednat. Ta zásoba je závisla na průměrné spotřebě a na tom, jak často vozí /a nebo nakupuješ sám / zboží. Dnes neni problém sledovat to na počítači, chce to však pečlivost při evidenci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Pokud nedokážeš sám v excelu nebo LibreOffice tak zkus hotový program.

https://www.go­ogle.cz/search?sou­rceid=navclien­t&aq=&oq=skla­dov%C3%A1+evi­dence&hl=cs&i­e=UTF-8&rlz=1T4GGNI­_csCZ533CZ534&q=skla­dov%C3%A1+evi­dence+freeware&gs_l=hp­..2.0l4.0.0.0­.9456........­...0.rbzt-WMHIcA&pbx=1

Přece si dnes nepovedeš skladové karty i když to je také řešení.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mojitek

myslím,že dokupy zvladnou zaměstnanci sami…a za své :D No ale vážně: je dobre mit program s kasou kde se i natěžuje zboží(stávající a nově koupené).Při prodeji se automaticky odtíží od skladoveho hospodářství. Je nutno nejdříve dát do evidence-např.klapka na epresso = odtíží se automaticky(7–8gr. kávy,2 cukry,sme­tana do kávy) nebo klapka Cuba Libre = odtíží se automaticky(5 cl Bacardi,2 dcl coly /nebo lahev/1/4 limetky) atd.
Doplňuji:
NENÍ ZAČ .............­..............

Upravil/a: mojitek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michálek1245

Tak důležitá je hlavně dobrá organizace fyzického prostoru. My máme třeba regálové systémy od https://www.meta-online.com/cz/pro­dukty/regaly-ocelove-konstrukce na suchém skladu a máme docela dobře zorganizovaný i mokrý skla a lednice, ale o to se stará kolega. A pak samozřejmě papírová evidence a pravidelně inventury. Bez toho to jednoduše nejde. 😉 A vedle toho dobrá komunikace lidí, kteří hlásí, co dochází a tak dále. :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
arygnoc

ale to je predsa jednoduché – existujú i zadarmo programy, kde je spojená skladová a pokladničná evidencia.

keď si kedykoľvek necháte vybehnúť žurnál, poznáte SKUTOČNÉ stavy zásob, dá sa i nastaviť samostatný výpis dochádzajúceho tovaru – limit si nastavíte sám.

úplne najjednoduchšie sa ale javí systém fyzickej kontroly – naučte sa, že v sklade má všetko svoje miesto, nie ukladať ten istý tovar raz tam a raz sem (kľudne urobte v regáloch i štítky) a letmým pohľadom zistíte, čo treba dokúpiť.

ale chce to dodržiavať systém.

a vôbec, systematickosť je základným predpokladom akejkoľvek evidencie, prehľadu.

před 3919 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání