Nevím jestli na to je nějak obecné pravidlo, ale dával bych je ostřím
dolů, abych s nimi ihned po vytažení ze stojanu (špalku) mohl krájet a
nemusel je v ruce otáčet.
Často používané (malé) nože vpředu, velké vzadu… tak už to ostatně
výrobci připravili.
0 Nominace Nahlásit |
ostřím dolů…protože když ho vytáhneš, můžeš rovnou krájet…stojany jsou z materiálů, které ostří netupí, takže není žádný důvod je dávat obrácene…
0 Nominace Nahlásit |
Ja je davam ostrim nahoru protoze jsem prisel na to.. ze se rady tupi ..pokud
mas stojan na vsunuti noze a ne magnet…ale zalezi natom z ceho je ten stojan
vyroben ..neco jineho bude napr ..drevo a neco jineho plast ..nebo kamen…
Doplňuji:
Rad varim takze si na nozich dost zakladam jsou ostre ze by se s nima dalo
holit..:D…
Upravil/a: badisko
0 Nominace Nahlásit |
viděl jsem i stojan ke konkrétním nožům, kde nůž opačně (ostřím vzhůru), ani nešel stčit. Jinak to bude asi dle libosti, jako u magnetické lišty ,)
0
před 4230 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ostřím dolů, aby byl použitelný už po uchopení, jinak by se musel
zbytečně otáčet v ruce ;)
Jinak doporučuji magnetický stojan, který drží nože magnetem nejen ve
správné poloze, ale i zabraňuje jejich vypadnutí v případě převrhnutí
stojanu (pokud není samozřejmě přišroubován).
0
před 4230 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj, podívej se na nabídku Dellinger.cz. Mají jak ocílku, tak brusné kameny a nezapomeň kouknout i na srovnávací blok brusných kamenů. Jako kuchaři brousíme často a je třeba brusné kameny stále kontrolovat. Koukni sem https://dellinger.cz/cs/120-brouseni-nozu .
To vypadá skvěle, díky za tip. Já to právě vůbec neumím, nikdy jsem si sama nože nebrousila, myslíš, že bych to zvládla s tím jejich brouskem? Nebo mám raději ty nože někam dát nabrousit, když jsem to ještě ani nezkoušela?
Máte někdo zkušenosti s vodním brusným kamenen? Jak se s ním brousí? A je broušení kvalitní?
Ahoj, my používáme teda elektrický brousek, žádný jiný se mi doma neosvědčil. Koukni tady na ten shop https://profikuchar.cz/c/brousky-elektricke . Už bych nevyhodila peníze za nic jiného, toto je kvalita.
Tohle jsou skvělé nože. My je doma máme a přiznám se, že jsme teda neměli lepší nože. Jsou perfektně vyvážené, ergonomické a bezpečné. V nabídce mají jak pro profíky, tak i pro hobby kuchaře. Říkám, já jsem neměla lepší nože…
Jooo, to mi právě vyhovuje :) Že jsou bezpečné :) A kvalitní. To je poznat hned, jak jsem je vzala do ruky.
Tak tyhle brousky vypadají, že bych je mohla zvládnout i jako amatér. Nebo myslíš, že to mám raději nechat profíkům? Máš od této značky i nože? Zajímalo by mě, jak si s nimi spokojená?
Ty jo, to nemám… Já ani nevím, zda bych s tím uměla :-O Jak je to náročné? A broušení je kvalitní?
No, oni, co jsem se dívala, tak pořádají na tohle broušení i kurzy :) Tak bych to řešila takto :)
Docela by mě zajímalo, jak se s tím kamenem brousí? Je to snadné, zvládne to kdokoli? Je na to nějaký tutoriál?
Ten brusný kámen jsi viděla na Dellinger? Já mám od nich nože a právě aktuálně řeším i to broušení… A tento způsob mě zaujal, jen mám jaksi strach, že to s tím nebudu umět… Je to složité to broušení?
Já mám doma nože od Dellinger a k tomu jsem teď dokupovala k vánocům pro manžela vodní brusný kámen a k tomu i kurz broušení. Mrkni tam, mají tam skvělou nabídku, co se týká broušení.
Ahoj, tak nože se tu docela hojně probírají a já bych se chtěla zeptat, zda máte zkušenosti s noži od profikuchar.cz. Mají tam i nože za hodně přijatelné ceny, tak bych byla ráda za vaše zkušenosti. Díky moc.
Ahoj, jejich nože doma máme a upřímně říkám, že jsou to nejlepší nože, co jsme doma kdy měli. Neměnila bych.
Ahoj Derry, my máme doma sadu IVO Premier z Profikuchar.sk. Můj muž vaří hodně doma i na akcích a musím říct, že to jsou první nože, na které si nestěžoval. Naopak si je chválí. Určitě se u nožů dívej na vyváženost, to je to nejdůležitější a nejlépe aby byly z jednoho kusu oceli.
Ahoj holky, jaké nože doma preferujete? Jako myslím materiál? A ty stojany/držáky – co je lepší? Stojan nebo magnet?
No, u nás doma vede ocel. Je to podle mě nejlepší materiál :) Jinak pokud hledáš info o kvalitních nožích, mrkni na dellinger :) Ti mají super nabídku a nože jsou opravdu kvalitní.
Ahoj, ano ano, já jsem si jí pořídila a spokojenost. Je to kvalita. V sadě jsou čtyři nože a bohatě mi postačí :)
Ahoj, hele, za mě dřevo a co se pak týká materálu čepele, tak to rozhodně kvalitní ocel. Jinak nože mám doma od Dellinger a jsem s nimi spokojená moc. Hlavně ten jejich vykošťovací nůž je super.
Máš od nich nože? A jsi s nimi spokojená? Já právě nad nimi uvažuju, tak jsem ráda, že jsem o nich našla info.
Neřeším, protože to neumím, je to jednoduchý :) Já nože brousím přes službu ostraposta, to je senzační a pohodlné.
Ahoj, nene, my bydlíme docela na samotě a tady žádná taková možnost není. Takže my nože posílám přes ostraposta na broušení. Tohle nám vyhovuje moc.