Když se dívám na klávesy, tak mezi nimi vidím prach, nečistotu a pod. Vzdálenost mezi klávesami je malá, nějakým hadříkem se tam nedostanu, snad párátko s vatou. Nebo poradíte něco lepšího? Děkuji.
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Alesh, paul1, seraphico před 1346 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já používám Cyber Clean.
Zdroj: https://eshop.kak.cz/zbozi/snc003-cistici-hmota-cyber-clean-homeoffice-tub-145g/
0 Nominace Nahlásit |
Taky se dá použít štětec navlhčený v technickém benzínu. Musí se ale důkladně oklepat, benzín by neměl stékat.
0 Nominace Nahlásit |
Stlačený vzduch ve spreji. Perfektní i na vnitřek PC (samozřejmě ve vypnutém stavu). Čistící hmotou klávesnici nevyčistíte, protože se pod ně nedostanete, museli byste klávesy vyjmout.
Upravil/a: elkon
0 Nominace Nahlásit |
Viz Alesh. Pro začátek stačí (u klasické klávesnice) ji otočit a šikmo na roh několikrát klepnout. Budete překvapený, kolik čeho vypadne … 😉
0 Nominace Nahlásit |
Vyfotit klávesnici, vydloubat klávesy, nyní přístupný prostor očistit podle potřeby, podle vyfoceného zobrazení zadloubat zpět klávesy (já je ale nejprve vždy ještě v nějakém lavoru očistím mydlinami a kartáčkem). Některé rozměrné klávesy jako např. Enter, mezerník a někdy Shifty používají trošku složitější mechaniku než běžné malé klávesy, tam je třeba to při vydloubávání očíhnout.
0
před 1345 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
cochee: To funguje u běžných „gumových“ klávesnic. U notebookových moc ne. Vím to moc dobře, děcka už u toho notebooku tu první část operace teda vlastně tu druhou část operace (na focení kašlou) zvládnou během minut. Ale ty notebookový klávesy už vážně zpátky nejdou.
Ono to je asi u různých výrobců různé, na druhou stranu je pravda, že klávesnici od notebouchu jsem naposledy čistil už nějaký ten rok zpátky a faktem je, že trend je vyrábět věci co nejméně rozebíratelné, aby se to nedalo opravit a muselo se to koupit nové.
Bedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 815 | |
Dochy | 724 |
Software |
Hardware |