Dobrý den,
někde jsem četl, nebo slyšel o možnosti použít sodu bicarbonu na
vyčistění sifonu, resp. potrubí za sifonem, soda byla tuším kombinovaná
s octem. Poměr – množství už nevím. Poradí někdo? Díky
předem. Pavel
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? briketka10 před 3149 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Strýček google https://www.google.cz/search?client=opera&q=čištění+sifonu+soda&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, paul1
před 3149 dny
|
2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10, paul1 Nahlásit |
Soda nemá v tomto případě žádnou praktickou účinnost. Přidáš-li ocet, zrušíš účinnosti obou složek (neutralizace). Pouze vyvoláš vývoj CO2. Pokud nepomůžou tlakové metody použitím pomocí gumového zvonu, pak používám hydroxid, který eliminuje tzv. tukové zátky. Dá se koupit v drogerii. Ale žádná chemie ti nepomůže, pokud se ti v sifonu šprajcují mechanické zábrany a taky lógr z kafe. Pak nezbývá, než si pěkně hajnout pod sifon, odšroubovat, vyčistit jej a zase dát na místo.
Upravil/a: Kepler
4Kdo udělil odpovědi palec? mosoj, anonym, briketka10, paul1
před 3149 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Děkuji Všem za rady v Diskuzi 😁
Upravil/a: briketka10
0 Nominace Nahlásit |
Vykašli se na chemii. Je to drahé, roztok musí být horký, prská, takže
je to nebezpečné, plastové potrubí vysokou teplotou měkne a stejně to
nepomůže.
Místo chemie je lepší koupit si pero. Sifon se dá snadno rozebrat.
0 Nominace Nahlásit |
A kde mohu ten louh koupit poraďte mi
Tím Krtkem mi to krásně jde, a vyšroubovat
sifon na to nemám dost sil on by mi po tom
pak kapal po mém špatném zašroubování :)
Však krtek je téměř čistý louh (hydoxid) sodný, podívej na etiketu krtka, mělo by tam být napsáno složení :) Kromě Krtka se ještě prodávají výrobky s názvem Fredy nebo Turbočistič, složení je téměř totožné, jen to vyrábí někdo jiný, tak to logicky musejí pojmenovat jinak.
plastovou trubku v žádném případě, teoreticky by mohl mít vliv na keramickou odpadovou rouru (prakticky ale nikoliv) a my třeba máme u dvou umyvadel kovové sifony, tam bych louh/krtka radši nesypal a vyčistil to rozšroubováním. Soda s kyselinou tomu asi moc nepomůže, páč vyšumí dříve, než by do té usazeniny stihla proniknout.