Maarkyskaa

Jak vystoupit z komfortní zóny?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, že já bych chtěla jet na tábor, ale mám strašný problém, že jsem celkem vázaná na lidi a dělá mi problém, se někde kde to neznám zapojit se do kolektivu. Původně jsem měla jet s kamarádkou, ale ta nakonec nemůže a já mám od mala strašný strach třeba když pomyslím na to, že bych se někdy měla jen tak probudit, zbalit se a někam sama vyrazit. Já bych strašně chtěla, ale mám z toho prostě strach a nevím, jak takhle vystoupit z té komfortní zóny, nemáte někdo nějaký tip prosím?

Zajímavá 0 před 589 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
elkon

To by měl řešit psycholog.

0 Nominace Nahlásit

Filip84

Říká se tomu fóbie. Řekni si svému pediatrovi o poukaz ke klinickému psychiatrovi, ten Ti napíše „prášky na hlavu“, a jak zaberou, řekni si o poukaz k psychologovi.

Tady to fakt nevyřešíme, jako. 🤦‍♀️😅

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Je to celkem bezna vec, ze se lide boji neceho neznameho. Da se to ale natrenovat.
Muzes zacit malymi krucky – ze treba pujdes sama do kina, nebo si sama zaplavat, nebo nejakou jinou cinnost. Kdyz to zvladnes 2–3×, zjistis, ze to nebylo nic sloziteho.
Doposud jsi zvykla byt v kolektivu ve sve tride. Jak si myslis, ze to bude na tabore? Vsichni tam budete v novem prostredi. Myslim, ze po pul hodine uz se rozkoukas, nekoho oslovis nebo naopak nekdo oslovi tebe, nejpozdeji pri ubytovani nebo pri obede. A druhy den uz bude uplne v pohode. Naopak, muzes se tesit na nova pratelstvi.
Neboj, urcite to zvladnes.

0 Nominace Nahlásit

paul1

Tip? Tohle jsou asi pocity skoro každého mládežníka. I já jsem takové měl. Chce to prostě
„přeskočit zeď“ jak se zpívá v nějaké písni a jít do toho. Hlavu Ti tam neutrhnou a může tam být celkem dobrá parta.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek