Zkontrolovat a vyházet všechny staré potraviny jako je mouka, strouhanka, vločky, musli, kroupy, luštěniny, koření, pudinkové prášky apod. Nezapomenout zkontrolovat papírové obaly a krabice. Nalepit podle velikosti špajzky dovnitř odpovídající počet návnad na moly a pravidelně špajzku kontrolovat. V případě potřeby se dá použít i prostředek proti molům ve spreji. Na trhu je jich hned několik typů.
0 Nominace Nahlásit |
Viděla jsem moly lítat i v marketu, takže je přineseme domů. Ve špíži se mně osvědčily „chaloupky“, zavěsila jsem na regály a moli skončili. Prodávají se i potravinářské pásky, ale chaloupky jsou účinnější. Navic tyto prostředky jsou neškodné potravinám na rozdíl od běžných sprejů.
0 Nominace Nahlásit |
Stoprocentně zabezpečit nelze. Vyvěsit lapací pásky a důsledně kontrolovat vše nakoupené a čas od času i již uložené potraviny.Většinou si moly přineseme s nákupem.
0 Nominace Nahlásit |
Já je naštěstí už nemám, mouku a strouhanku mám v pikslách, nic nepřechovávám v papírových pytlíkách a co potřebuju v papíru chvíli uchovat, zabalím alespoň do igelitového sáčku, aby je nelákal pach. Kdysi jsem ale musela vyklidit a vyházet všechny napadené potraviny, celou spížku jsem před víkendem vystříkala insekticidem na moli, zavřela dveře a na 2 dny jsem odjela pryč. Všechno se tak udusilo a už se k nám nevrátili.
0 Nominace Nahlásit |
Všechny nakažené suroviny (mouku, strouhanku) vyházet. Nově nakoupené dát do dobře uzavíratelných dóz, nebo sklenic. Nakoupit lapače na potravinové moly (učinější jsou ty dražší). Přesto všechno se stoprocentně neubráníme. V některých supermarketech jsou moly přemnožené (čekám kdy si toho konečně všimne ČPI) a s novým nákupem surovin, nebo i třeba sušenek si je přineseme domu znovu. A doporučuji pokud to jde hodně větrat. Nemají rádi průvan.
0 Nominace Nahlásit |
vem si pomeranč dej do něho koření hřebíčku a pověs si to do té špajski, odpudí je to.(-:
0
před 4522 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek