Ahojte, učím se IT, ale teď jsem nemocnej, tak si říkám, naučím se aspoň trošku programovat :) poradíte prosím, kde začít, s čím, jak?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? RedC22, lolmanik CZ před 4422 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tahle otázka mě už taky mnohokrát napadla, a začal jsem s jazykem Lua,
je to mimo jiné skriptovací jazyk. Díky tomu, jak je extrémně jednoduchý.
Využití se dá použít potom v kombinaci s jinými jazyky. Ale na
pochopení, jak se programuje to myslím docela stačí.
Jinak samozřejmě záleží Co chceš programovat.
Céčko má haldu využití a uděláš s ním vpodstatě cokoli, ale o to
bude asi těžší se v něm naučit.
Dle mého názoru.
0 Nominace Nahlásit |
Osobně jsem začínal na HTML a posléze CSS (to ještě neni programování) a posléze plynule přešel na PHP. Tenhle postup má tu nevýhodu, že poměrně dlouho trvá, než se přes nutný základy (HTML, CSS) dostaneš k programování (PHP). Na druhou stranu, pokud se to dobře naučíš a k tomu přihodíš základní znalost nějaké databáze, JavaScript a nějakej ten „balast“ (jQuery, AJAX), tak velmi pravděpodobně budeš mít možnost se s tim v budoucnu docela dobře uživit.
Pokud chceš začít programovat rovnou, pak bych asi osobně volil C#. Je k tomu mnoho návodů a na YT různých tutoriálů. A to považuju za velkou výhodu.
0 Nominace Nahlásit |
programování není ani tak o syntaxi, teda jak psát příkazy, ale spíš o „uvažování“ jak má program pracovat.
Pascal teď pomalu upada (jeho variace je Delphi)
Nejlepší by bylo C protože z C vychází Java, PHP, JavaScript
0
před 4422 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Několikrát jsem to zkoušel, ale vždycky jsem selhal. Nějaké základy jsem sice pochopil, ale jakmile mělo dojít na složitější věci, tak už jsem nevěděl jak jich docílit a právě na tom jsem vždy ztroskotal. Asi před rokem jsem potřeboval nový software do firmy. Možnost, že bych si ho ale naprogramoval sám jsem zavrhl okamžitě a raději jsem to svěřil do rukou odborníků, kteří se vývoji software na míru přímo věnují, konkrétně https://www.memos.cz/
Bedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 815 | |
Dochy | 724 |
Software |
Hardware |