Měli jsme zaakrslého králíčka – samičku, která nám bohužel umřela. Pak jsme si místo ní koupili novou samičku, kterou máme už asi čtvrt roku. Narodila se 31.12.2012 a je hrozně plachá, vůbec nevíme jak jí ochočit, protože se hrozně bojí úplně všeho. Předchozí samička byla hodně ochočená už když jsme jí koupili. Samička má i samečka, kterého se moc nebojí ( sameček je hodně ochočený ), přitom se chováme k samičce úplně stejně jako k samečkovi. Ještě abych nezapomněl zmínit, že samička ( asi ze strachu ) hrozně moc jí. Prosím poraďte jak samičku ochočit.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4173 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Králíčci jsou od přírody velmi plachá zvířata. Moje první zhruba šestiletá holčina je strašně plachá a zůstalo jí to doteď (Od pořízení druhé holčičky se zlepšila a dokonce i přijde na zavolání). Nemám jí od malička (Asi od jednoho až dvou let) a zřejmě se k ní lidé nechovali pěkně… Druhá holčička je zase takový typ králíka, který si vyskočí na klín když jím a i kdybych jí tisíckrát tahala tak se neurazí, nýbrž po vteřině přiběhne a začne lízat nohavice :)
Teď k radě:
Především jí co nejméně brát do náručí a nedělat věci, které jí
vadí. Lehnout si, třeba s knížkou, mít připravené pamlsky a nevšímat
si jí. Až přijde podat pamlsek a pokusit se jí jemně pohladit na čele –
jestli odběhne tak jí nechat. A tohle opakovat dokud se nenechá i pohladit.
Nespěchat na ní :)
Ale asi bych asi začala řešit i to, že hrozně moc jí. Na svůj věk (Počítám podle narození, že jí je už přes těch 6–7 měsíců) by už měla pomalu dostávat méně a méně granulek – až skončit na zhruba 30g (Nikoliv ihned, ale postuně. Zhruba dvě polévkové lžíce – 1 večer, 2. ráno) + k tomu mrkvičku, občas salátek, rajče, hrášek nebo jeho lusk, meloun… A pokud nekrmíte granulkami, ale směsí, doporučuji nějaké KVALITNÍ granulky objednat (U mě vyhrává oxbow), ale mít na paměti, že to je pouze doplňkové krmivo.
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, anonym
před 4171 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Měli jsme taky králíčka byl plachý ale nakonec jsem nad ním vyzrála. Zkus to jako já:dávej samičce různé pamlsky(né moc)a dělej to dokud si pro ten pamlsek nedoběhne sama.Hlavně na ni musíš pomalu.Pokoušej se samičku pomalu hladit A HLAVNĚ NECHOVAT!!!!!!!samičce se tak natahuje tělo které ji potom bolí spíž doporučuji hladit a krmit ale nechovat jestli chceš aby tě měla samička ráda.Nikča(dej na mě)
0
před 4169 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek