Neznám způsob tvého stravování.
Pokud jíš nepravidelně a nezdravě, změnit způsob stravování i skladbu
jídel. Více ti určitě řekne otec, net i lékař.
Cukrovku mám již léta, dědičnou a s medikamenty včetně úpravy
jídelníčku se držím přibližně na stejné hladině. Samozřejmě,
samotný cukr u mne v domácnosti nenajdeš 😁
Doplňuji:
Normální úroveň
hladiny cukru v krvi bývá mezi 3,5 mmol
na litr a 6,0 mmol na litr. Je potřeba měření provést častěji už
z toho důvodu, ce cukrovka bývá dědičná. Na lačno bývá hladina
menší, po jídle větší, vždy ale v tomto rozmezí.
Předcházet vzniku nemoci se dá jen správnou životospávou a zamezením
nadváhy.
Upravil/a: www
0 Nominace Nahlásit |
5,5 je normální hladina. Dodržuj životosprávu a neměj nadváhu. Nejlepší je na pravidelných preventivních kontrolách sdělit lékaři, že máte diabetes v rodinné anamnéze a poprosit o monitoring glukózy v krevním odběru.
0 Nominace Nahlásit |
před jídlem a vždy dvě hodiny po jídle. Pokud se glukoza před a po jídle neindikuje je to v pořádku. Pokud se po jídle v moči indikuje, dotyčný člověk již má diabetes melitus. Pokud se indikuje již i před jídlem je člověk nemocný již těžší formou.
Doplňuji:
Pokud se projeví v moči glukóza je zcela jisté že dotyčný má v tu
chvíli v krvi hodnotu 10 mmol/l a více, Neboť při 10 mmol /l začíná
glukoza do moči pronikat.
Cukrovku také mám a jím i sladké. Dokážu si spočítat příjem sacharidů a z měření vím kolik moje tělo odbourá. Když si dám zákusek, holt si musím potom odepřít chleba nebo rohlík či knedlík.
Doktorka je spokojená. On by to na mně glykovaný hemoglobin práskl !!!!
Upravil/a: mosoj
0 Nominace Nahlásit |
Podobné téma zde:
http://www.odpovedi.cz/otazky/jake-jsou-dalsi-priznaky-cukrovky-krome-nadmerneho-prijmu-tekutin
Doplňuji:
Diagnóza cukrovky je vyloučena:
Upravil/a: Pájo
0 Nominace Nahlásit |
Podle Tvých sdělených hodnot ji nemáš, ale jelikož diabetes může ( ale vůbec nemusí ) být dědičný, doporučuji omezit cukr, tuky ( mnoho lidí si myslí, že stačí omezit jen cukr ). Omezit stres a brát život jen pozitivně. Pravidelně si samozřejmě měřit cukr glukometrem. Pokud se budeš snažit dodržovat správnou životosprávu, více se hýbat a minimalizovat stres, tak bude vše v pohodě.:-)
0 Nominace Nahlásit |
No, já si myslím, že nejlepší by asi bylo si zajít na nějaké vyšetření, ať máš jistotu. Například můj táta dlouho o tom, že trpí cukrovkou nevěděl. Zjistil to až poté, co se u něj začala projevovat tzv. diabetická noha, viz https://www.biomag.cz/diabeticka-noha/
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |