zdravím,
všechny hesla se určitě někam ukládají, zajímalo by mě kde. Mám na mysli konkrétně to, když se přihlásím na facebook a nezaškrtnu kolonku „uložit heslo“ ..určitě se to někam musí i tak ukládat, ale akorát mi to k přihlášení příště nenabídne heslo.
je tu nějaká šance?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4786 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jestli jsem to pochopil ty si zapoměl heslo??Pošli si ho na email jestli emai lnepoužíváš máš smůlu jestli si hacker máš smůlu xD!
0 Nominace Nahlásit |
Není.
FB ukládá do cookies záznam, který v podstatě říká „tento uživatel
se posledně přihlásil se správným heslem, takže dokud se neodhlásí,
budeme ho tam pouštět i bez hesla“. Ale samotné heslo se nikde neukládá
(pokud si ho neuložíš sám).
0 Nominace Nahlásit |
pro běžného uživatele a pokročilého ne, maximálně pro nějaké, co se už v tom vyznají a umí CCS, HTML jazyky.
U facebooku si můžete zajistit nové heslo.
U účtů GOOGLE se dají hesla zjistit celkem snadno, ale musíte se v tom vyznat :)
0 Nominace Nahlásit |
V cache prohlížeči to je uloženo, ale to musíte znát algoritmus a místo kam se to ukládá, většinou do registru nebo nějakého konfiguračního souboru. Musí se použít reverzní inženýrství a prohlížeč rozpitvat.
A většina internetových serverů dnes už nemá uloženo heslo ve tvaru slova, ale ve formě hasche, který vypadá asi takto de038133d02a770aae04a8fd125168f6
Bohužel i toto je už do jisté míry prolomené a můžou hlavně za to vysoké výpočetní výkony grafických procesorů, které se k tomu používají. Metodě síří Brutal Force
0
před 4786 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekBedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |