Odpoveď byla označena jako užitečná
Neznám XEnergie, ale na každé smlouvě by mělo být uvedeno, jakým způsobem jde zrušit. Přečíst smlouvu a řídit se podle ní.Eventuélně se přeptat přímo u konkrétního dodavatele
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Mimo obchodní podmínky zde nalezneta také vzor žádosti o zrušení slouvy
http://www.xenergie.cz/plyn-obchodni-podminky
0 Nominace Nahlásit |
Úplně bez problémů to je v případě, když ti dodavatel zvýší cenu za energii oproti původní smlouvě. Písemně odstup od smlouvy, protože nesouhlasíš s novými podmínkami.
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, johana 56, briketka10
před 4227 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud není XEnergie nějaká vyjímka, tak když přejdeš k jinému dodavateli, převod vyřidí on.Ty podepíšeš novou smouvu.
0
před 4227 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Smlouvu u XE už jsem jednou rušil a vlezl jsem se do termínu od podepsání u podomního prodejce, tak mi to firma bez problémů uznala. Stačilo to všechno poslat doporučeně na adresu co je uvedená na té podepsané smlouvě. Formulář jsem si stáhl z jejich stránek co tam mají předpřipravený. Takže jsem vytiskl a vyplnil.
Už to tu možná padlo, ale je to opravdu nejlepší způsob, zkontaktovat nadcházejícího dodavatele a ten už si vše s Xenergií vyřeší sám, vy budete muset podepsat jen několik lejster. Nám se to takto podařilo vyřešit a Xenergie nás bez problému uvolnila a smlouvu rozvázala.
Za mě xenergie převod zařizovali, takže i rušení původní smlouvy. Ale mělo by se před ukončením smlouvy zaslat písemná výpověď nebo když budou dražší než dominantní dodavatel, ale to si hlídají a jsou stále levnější.
Smlouvu jsem u X energie vypověděl písemně při přechodu k novému dodavateli, ale to se mi nevyplatilo jak jsem posléze zjistil, tak jsem u nich zase zpátky.
Bodejť, je to nesmysl to u nich rušit, my už je máme asi čtvrtým rokem a ceny máme stále ceníkově níže než u původního tradičního dodavatele. A ještě k tomu se jejich služby stále rozšiřují, takže já ten důvod něco měnit fakt nemám. Myslím si, že maximální polepšení by mi šlo max do sta korun.