Ahoj všem, jsem benjamínek a hledám odpověď na to, jak se zbavím následného:
Po zapnutí počítače (s Windows XP Home) čekám a čekám a pak naběhne „Uživatel – přihlásit“ a musím na to kliknout a znova čekat, než konečně naběhne plocha a spustí se vše.
Rád bych místo toho vařil v kuchyni a pak přišel „k hotovému“, tedy už naběhlé ploše – bez nutnosti k počítači zaběhnout mezi tím jedenkrát se „přihlásit“
Má konkrétní situace: Při koupi počítače jsem vytvořil uživatelský účet „A“ pro sebe (s právem administrace a heslem) a jeden „Guest“. Později jsem dospěl k závěru, že tam žádné účty nechci a zrušil nejprve Guest účet a pak nějakým způsobem jsem učinil už nevím co a zrušil vyžadování hesla pro účet A. Nyní to vypadá tak, že ačkoli třeba má složka Dokumenty je stále na disku pod složkou „A“, při spuštění počítače nenaběhne přihlašování k „Uživatel – A“, ale pouze přihlášení k „Uživatel“ (které nevyžaduje heslo, ale stejně čeká na kliknutí „přihlásit“).
(Řeším totiž problém, že při pokusu instalovat tiskárnu nabíhá „server RPC není k dispozici“ a někde jsem našel, že tento problém způsobilo někomu to, že změnil jméno účtu. Ale už neuvádí, jak to vyřešil)
Takže děkuji moc za odpovědi!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kapka před 4766 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
XP už nemám, ale myslím, že se to vypínalo v Ovládacích panelech > Uživatelské účty > Přihlašovací dialog při startu
0 Nominace Nahlásit |
Spustit < control userpasswords2
Zrušit Před použitím počítače musí uživatelé zadat uživatelské
jméno a heslo
Použít < Automatické přihlášení
4Kdo udělil odpovědi palec? yak, kapka, Michal Kole
před 4765 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to možné v nastavení účtu, ale…
Nedoporučujem, veľké riziko napadnutia počítačacez internet!!
Ak nemáte počítač a svoj účet chránený heslom, uľahčujete vstup do
vášho počítača aj z externého prostredia – zo siete.
Nestačí len ochrana psami – rôznymi antivírovými a inými bránami, keď
otvorenie vstupných dverí nemáte zabezpečené zámkom – heslom.
Nechávate dokorán otvorené dvere do bytu?
účet admina nemôžte zrušiť, len účet hosťa Guest. Oprevte si to radšej na pôvodné nastavenie. Na práce cez internet používajte účet Guest s obmedzenými právami, aj to je určitá ochrana.
0 Nominace Nahlásit |
Díky za odpověď. Pokud někdo řeší totéž, dodávám, že se přímo v dialogu vyvolaným spuštěním příslušného povelu neobjevila možnost automatické přihlášení. Teprve, když jsem se v heslech a účtech nějak vrtal a pak chtěl učiněné změny uvést v provoz kliknutím na OK, vyskočila najednou nabídka možnosti automaticky přihlásit uživatele.
Otázka nebezpečí přihlášení škodlivého software je předpokládám vyřešena zatržením volby „Požadovat před přihlášením stisknutí Ctrl+Alt+Delete“
Bedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 815 | |
Dochy | 724 |
Software |
Hardware |