Pro každého jiná. Chybu neuděláš žádnou. Nehodlám se zde přít jestli je lepší Nikon nebo Canon či Sony nebo Pentax. Já osobně bych dal přednost Canonu EOS 600 ( ne 650 !) nebo Sony A 37. Zohledňuji i cenové relace vůči užitným.
0 Nominace Nahlásit |
jsem na umělecké škole kde se zabíváme i focením. Jsme vybaveni na Nikon, hodně toho zvládá a je asi tak do těch 15000. Ale i zkušení na naší škole říkají, že lepší jak Nikon je právě Canon. Nevím do kolika peněz ho seženeš, ale i má matka má Canon a z jejích fotek soudím, že je asi hodně složité ho ovládat, jelikož většinu fotek má rozmazanách, zatímco mé z Nikonu jsou hezky ostré. Nebo záleží jak kdo to má v ruce. Ale já rama bych doporučovala spíše Canon, ten všude vede, a i když vypadá šíleně nepřehledně a složitě, umí toho hodně a většina profesionálů používá spíše canon.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4382 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Používám Canon 600D, mám ho skoro rok a jsem spokojen. Je to takový přestup, než budu mít 5D Mark III, nebo něco novějšího. Hlavní jsou objektivy. Koupil jsem si ho i proto, že umí dělat videa jakoby ve filmové kvalitě.
0
před 4382 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
canon má super objektivy, ty dobré jsou sice drahé ale jakýkoli objektiv pasuje i na tu nejlacnější zrcadlovku
0
před 4382 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Doporučuji k přečtení množství recenzí, které jsou na internetu. Na google můžete hledat například zrcadlovky pro začátečníky. Pěkná recenze je na http://iclever.cloud/levne-zrcadlovky-pro-zacatecniky/