Jen tak pro zajímavost, u nás stojí 25,–, v USA 25,50,– a
v Německu 34,80,– (pokud mám aktuální informace).
Zajimalo by mě ale, kolik stojí taková výroba ve skutečnosti, když se to
vyrábí ve velkém a tím pádem je vše levnější.
Dejme tomu, že:
houska 1,–
maso 7,–
sýr 1,–
hořčice, kečup, okurka 1,–
Nějak tak by to mohlo být?
Dopravu na jednotlivé sítě nepočítám.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2941 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Anglický zdroj uvádí, že se cheeseburger prodává v nabídce za $ 7,99. Náklady jsou $ 1,83. Takže zisk je 78 %.
http://www.themanagersoffice.com/cost-vs-profit/2010/08/17/
0 Nominace Nahlásit |
Asi bych ho dokázal udělat za 10 – 15 Kč, pokud bych počítal suroviny za maloobchodní ceny. Za ty velkobchodní ceny by to bylo pod 10 Kč zcela jistě. K tomu je ovšem nutno počítat náklady do investic, energie, mzdy, daně, marže atd., takže u těch bufetářů je to samozřejmě dražší.
0 Nominace Nahlásit |
Houska 1,–
Maso 2,– (náklady na krmivo aby neumřelo a vykrmeni chemickým zrním.)
Maso je z kuřat 12 nohych s 8 křidlami takže se z jednoho kuřete
udělá hodně masa.
Sýr: 1,– (je že speciálně modifikovaných krav.+ Chemické látky
z 80%
Hořčice, kecup,okurka 0,50,–
Takže zhruba 4,– Kč
0 Nominace Nahlásit |
Je mi to jedno,
nevím, podobné hnusy nejím ;).
Pokud je maso masem a sýr sýrem, snad 5 – 7 Kč.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1709 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |