Ty nejznámější klasiky. 🙂
Ano, starej, můj oblíbenec 😁
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 11Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, Elk, johana 56, redy, gagaga, marci1, anonym, Agneta, Putin, lejdy.můn před 3347 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Myslíte Rudolfa Hrušínského, který zemřel v r. 1994?
Jeho 10 nejlepších filmových rolí je v odkazu
http://filmserver.cz/clanek/7337/10-nezapomenutelnych-roli-rudolfa-hrusinskeho/
Např. Spalovač mrtvol, Dým bramborové natě, Vesničko má středisková, Dobrý voják Švejk a Poslušně hlásím atd.
0 Nominace Nahlásit |
Jinak bych nepsal „starej“, jelikož Rudolfů Hrušínských je opravdu hodně; a ten, kterého myslíte, není nejstarší 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Ale kterej Hrušínský?
Myslíš starej?
Tak asi Obecná škola, Konec starých časů, Smrt krásných srnců, Vesničko
má středisková, Slavnosti sněženek, Pozor vizita, Postřižiny, Rozmarné
léto, Dařbuján a Pandrhola, Dobrý voják Švejk.
Byl to pan herec.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Největší pecky už byly zmíněny. Připomněl bych ještě majora Kalaše – Po stopách krve, Vrah skrývá tvář a Strach. Přidejte k tomu Spalovače mrtvol a teď si vemte úplně opačnou polohu třeba v Adéla ještě nevečeřela nebo Tajemství hradu v Karpatech. Všechny tyto role dokázal zahrát naprosto bezvadně! Je dneska nějaký herec, který by něco takového uměl?
0 Nominace Nahlásit |
Těžko vybrat nejlepší, poněvadž mi připadají všechny nejlepší. Dokázal hrát výborně dramatické role : Spalovač mrtvol, Dým bramborové natě ap., ale také role komediální : Dobrý voják Švejk, Vesničko má středisková, Obecná škola, Slavnosti sněženek ap. Mám ráda jeho herecký výkon jako pacienta Prepsla ve filmu Pozor vizita! 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Dobrý voják Švejk, role jak ušitá na míru, typickej českej bezstarostnej pobuda, flákač, opilec
0 Nominace Nahlásit |
Ad Putin, máte pravdu.
Starej je nevhodný výraz, protože R. H, kdysi nejstarší držitel tohoto jména, už nežije.
Starý může být člověk i v 50, třeba i ve 30 – je to pojem relativní, tj. vzhledem k někomu nebo k něčemu…
Co je za slovo v jazyce českém AD?
ad (latina) – k, ke, latinská předložka