Dobrý den, mám zvláštní otázku. Chci se zeptat jaké jsou příčiny takových veder za tento rok…Nikdy jsem takové vedra nezažil, teda alespoň nezaregistroval a například si pamatuju, že minulé léto bylo třeba 35°C jeden až max dva dny a pak zase 25–30°C.. Teď vidím v předpovědích samé 35,36,37… Nastává třeba nějaké globální oteplování nebo změna klimatu? Jestli to taky může znamenat větší zimu pro rok 2015/16 :)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? bolak před 3379 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Příčina letošních veder je pouze taková, že příroda se projeví každý rok jinak. Po létech teplejších přichází zase léta studenější. Globální oteplování je otázka mnoha let a neprojeví se během roku. I z minulosti je známo, že po několika teplých létech, přišly roky studené a mrazivé. Osobně bych z toho pro zatím nedělal závěry.
0 Nominace Nahlásit |
Těžko říct,ale kdysi mi vyprávěla má babička že v r.1947 bylo vedro a sucho podobné jako dnes a potom byla ukrutná zima se spoustou sněhu.Bude se to opakovat?
0 Nominace Nahlásit |
Příčina letošních veder je velice jednoduchá. Vše je dopředu velmi
pečlivě připraveno. Ženou se sem uprchlíci z teplých krajin. Tak jim to
tu musíme připravit, aby se cítili jako doma.
Přeci je zde nenecháme mrznout. Tudíž legendární věta již neplatí: http://i.ytimg.com/vi/F4FrDi72IAA/hqdefault.jpg
0 Nominace Nahlásit |
Mávnutí motýlích křídel na Sumatře v roce 2006 v říjnu :)
0
před 3379 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
HAARP, třeba. Zaleť si na Rhodos a k těm našim nejvyšším teplotám si přihoď ještě 10°C. Někdy tam mají prý ve stínu i 50°C a to prý už odpadávají i místní. V poledne na pokoji v hotelu to je bez klimošky k nepřežití. Já si ale pamatuji z dětství jedny prázdniny, kdy skoro celé dva měsíce bylo sucho, že praskala zem a do vzniklých trhlin se vešla místy i dětská ruka. Jen té vody ve studních bylo jaksi víc než dnes i přes to sucho.
0
před 3379 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jednak se letos mimořádně činí „Jezulátko“ a jednak přímořský ráz počasí vystřídala podoba rázu vnitrozemského.
0
před 3379 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano příroda se projeví každý rok jinak, ale teploty jsou stále více a
více extrémnější. Ona byla extrémní i zima !!
Doporučuji si všimnout, že daleko více fouká vítr a že bez přívalového
deště téměř nezaprší.
Teplota oceánů stoupla v průměru o 2oC. Tedy se globálně otepluje.
Nakonec o tom se spory nevedou. Žabomyší válka se vede o příčinu toho
oteplování!
To je obrovská energie navíc, která má potom v meteorologii extrémní
projevy.
0
před 3379 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ten který je: já doufám že to tak bude, poslední největší zimu u nás si pamatuju že byla v roce 2004 a pak možná 2005 od té doby to sláblo.. Mám rád zimu radši než léto a to jsem si tim jist :D
Také bych si přál pořádnou zimu a především sníh,aby se vyrovnal deficit spodních vod.
asi jak kde, posuň se trošku na sever ( Liberecký kraj ) a tam jsou zimy pěkný. Metr sněhu za noc, mráz a tak. Já jsem rád, že zimu přežiju i v lehkých botkách. Navíc sem cyklista…