http://zakladni-desky.heureka.cz/msi-760g-p43/specifikace/
http://zakladni-desky.heureka.cz/msi-760ga-p43-fx/specifikace/
Napojuji na předchozí rozjímání u otázky > http://www.odpovedi.cz/otazky/podle-ceho-usuzuji-pocitacovi-odbornici-na-internetu-ze-zakladni-deska-kterou-si-chce-clovek-koupit-je-sunt
, takže žádný „je to naprostej shit“ a podobně, u každý desky jsou
vypsaný všechny parametry, takže buďte konkrétní!
Doplňuji:
Pokračování v diskuzi…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 4236 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Obě mají stejný chipset a stejnou podporu frekvencí, tak že když koupiš jeden druh procesoru a jeden druh RAM, půjde to na obou deskách stejně.
Rozdíl je akorát v tom, že v té dražší je akorát navíc USB 3 port a řadič SATA III pro přenos až 6 GB/s …(to až znamená že tomu tak nění vždy)
Kdyby to bylo dražší o tisícovku, tak bych řekl, že musíš vědět, zda ty dvě věci navíc využiješ. Ale když je rozdíl jen dvě stovky, pak bych koupil tu dražší…
0 Nominace Nahlásit |
Základní desky a notebooky od MSI nikdy nezářily velkou kvalitou. Tak asi proto tam psali, že je to šit.
0
před 4236 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To záleží, co od nich očekáváš, resp. proč a priori předpokládáš, že zrovna tyhle dvě mají nějaké nedobré vlastnosti? Jedna má dvě a druhá jednu recenzi, všechny tři kladné a dokonce s pěti hvězdičkami. Jestli ti vadí jednovětné odpovědi typu „hlavně ne tento shit,“ (ovšem v tomto případě se žádná taková neobjevila) tak to je k pousmání, já osobně podobné „velmi odborné“ názory (ovšem i kladné!) ignoruju 🙂
0
před 4236 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
cochee: nejde o heureku, ptal jsem se na počítačový poradně a odpovědi podobnýho typu se na mě jen hrnuly..
a není to o tom jestli mi to vadí nebo nevadí, spíš se ptám, abych náhodou nevybral něco s čím nakonec opravdu nebudu spokojenej, niméně podobně kritický názory se vždycky jen sypou, ale aby někdo jasně řekl „proč“… proč bych neměl kupovat zrovna tohle a proč bych se měl poohlídnout po nečem jiným, to už se dozvím málokdy…
lukas.zmizik: Dobře, to jsou rozdíly mezi těma dvěma deskami, ale co obecně. Když se někoho zeptát, koukne na cenu a napíše mi že ta deska je šit, ale nic víc mi k tomu neřekne, takže bych potřeboval vědět co konkrétně je na nich o tolik šitovější než na ostatních podstatně dražších deskách od Asuse se stejnými paramatery..
Takže když parametry jsou dané a dejme tomu že máme jednu desku od asus a jednu od msi se stejnými parametry a někdo řekne, že ta jedna je shit, ta druhá lepší, pak tím asi myslí chipset – tedy sadu čipů, jedné nebo druhé firmy…to už je názor od názoru jiný, k tomu se asi nevyjádřím, ledva hledat na diskuzích… pro mne to je stejné jako handrkování se o tom, které auto je spolehlivější a přitom já si myslím, že všechny standardní auta jsou na tom stejně ale záleží na tom, jaká směna se podílela na jeho výrobě…
Bedy: dobře, tak buď ale konkrétní :) „nikdy nezářily velkou kvalitou“, to zní spíš jako fráze z blogu než popis vlastností dané komponenty, to byl čekal od někoho kdo se v počítačích nevyzná…
uveď nějaký konrétní fakta, který podpořej to co píšeš, proč jsou nekvalitní? to jako ta deska do dvou let odejde? nebo tam nedržej pameťový sloty a když na ně zatlačíš, tak se odloupnou? nebo proč máš takovej názor? já se hodlám rozhodnout co koupit a co ne, a potřebuju si to všechno nějak racionálně sesumírovat, a z tvý recenze se moc podrobností nedozvím, to uznej :)
je to odpověď jako od lajka, ale když s PC pracuješ, občas máš u nějaké značky/druhu PC špatný pocit, prostě že není moc kvalitní a přitom není přesný důvod. Já mohu MSI jen doporučit, kvalitní značka, který nedělá kompromisy (lze vidět u notebooků, většina firem dá našlapaný procesor, grafiku, ale špatný HDD, nebo nějak podobně, MSI to mají všechno pěkně v rovnováze)
Bedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 815 | |
Dochy | 725 |
Software |
Hardware |