Avatar uživatele
Kepler

Jaké máte zkušenosti se sušenými kvasnicemi, vinnými kvasinkami apod.?

Já tedy úplně, že jsou nefunkční. Nebo je neumím probudit, nebo co. Přitom postupuji podle doporučení.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, ahold před 1616 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Vinné kvasinky nepoužívám. Sušené droždí už dlouho, když se u nás ještě před 1989 objevilo francouzské. Známí mně je kupovali ve francouzské prodejně v Praze.

U nás prodávají dva druhy – na sáčku obrázek s vánočkou a na jiném vlaštovka – to mně vyhovuje víc. Teď jsme koupila nový druh s nápisem Balírny Unima. Zatím jsem nevyzkoušela.

Mám sušené vždy v zásobě, posloužilo v době „karantény“, když z obchodů zmizelo pekařské. Rovněž vícekrátt mě toto čerstvé zklamalo. Těsto špatně kynulo.

Na dálku se těžko radí.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ahold

Sušené droždí používám s úspěchem už léta. Vždy je po ruce, použiji pouze tolik kolik upotřebím, zbytek nechám napříště. To u čerstvého droždí většinou nejde. A navíc těsto není tak cítit.
A kvasinky na nic nepoužívám, na to si troufnou už jinačí borci.

Upravil/a: ahold

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Arne1

Sušené používáme do chleba – bez problémů. A v případě potřeby i do jiných těst.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek