Avatar uživatele
Katusa

Jaké poměry pro dobrý zázvorový čaj?

Poradila nám ho známá na bolest v krku, zázvor jsem koupila, ale nějak nevím, kolik ho patří na kolik vody, zda strouhat nebo krájet na kolečka…na netu to píšou všude jinak, tak bych Vás ráda poprosila, zda by jste se se mnou nepodělili o své zkušenosti, rady, tipy…Díky

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, briketka10, anonym před 4367 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Já si tento čaj připravuji nejen v době nějakých zdravotních potíží. Zázvor nastrouhám a množství skutečně záleží na osobní chuti, zaliji horkou (ne vroucí vodou, asi tak jakou vodou zaléváš černý čaj) nechám asi tak 10–15min. louhovat a potom přecedím, sliji a dochutím. Vzhledem k tomu, že med zahleňuje a dráždí ke kašli, sladím třtinovým cukrem a kápnu trochu citronu. Osvědčila se mi nádoba na přípravu kávy a čaje, která je skleněná a opatřená pístem se nerezovým jemným sítkem . Jednu takovou konvičku mám na bylinné a zázvorové nálevy, jednu na sypaný čaj a jednu na přípravu černé mleté kávy bez „lógru“, který nesnáším ani u návštěv (sama piji doma kávu málo a jen rozpustnou nebo překapávanou). Jinak- zázvor mám doma stále a oblíbila jsem si ho kandovaný jako mlsání i jako lék proti různým potížím. Na netu najdeš spoustu rad o úpravě (já také tak se zázvorem začínala) i o zázvoru jako takovém.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
odpomass

Když použiješ kolečka zázvoru (plátky), musíš jich dát víc, než zázvoru strouhaného, ale zase ti to v tom tak nešikovně neplave jako strouhaný. Každý má ale chutě jiné. Doporučuji si to jednou zkusit a pak už budeš vědět, jestli příště víc/míň.
Já si do hrníčku dám pár plátků, zaleju vařící vodou, po chvíli (ne do úplně horkého, kvůli ztrátě vitamínů) dám větší lžičku medu, trochu citrónu a je to slast ;)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
terry

Prostě kousek. Lepší je nastrouhat. Nezapomeň oloupat.
Když dáš málo, poznáš to na chuti a příště můlžeš dát víc. Je to o chuti. Někdo rád více, jiný méně štiplavé.
Dávám buď samotný zázvor a med, vylouhovat do vody. Nechávám ho tam dokud obsah v hrníčku nevypiju.
Nebo ho dávám do černého čaje. Tak moc dobrý. A je to změna.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek