Potkánci mají vysokou klec, dolů chodí na záchodek a hrát si
v podestýlce. Jaké stelivo by bylo v tomto případě vhodné?
Napadlo mě, že bych do spodní vrstvy dala nastřihané papíry (bez potisku)
a navrch dřevitou vlnu, v které by si mohli hrát. Jaké s tím máte
zkušenosti Vy?
A do WC (záchodku) je vhodný obyčejný kočkolit? Uvažuji buď
o hrudkujícím, nehrudkujícím nebo pískovém stelivu (do toho WC), co by
bylo asi nejvhodnější? Díky za pomoc :o)
Doplňuji:
Mojitek: Díky za Váš názor, ale klec mám nejen do výšky, ale i dost do
šířky (je opravdu dost velká) a chci využít celý prostor – dolní
patro chci nechat přístupné, takže tam potřebuji mít podestýlku :)
Nemáte tedy ještě nějaký jiný návrh?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: hanicka.k.cb
Zajímavá 0 před 3989 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
A co zkusit granulované stelivo ze slámy ap. které je určené pro
hlodavce (a koně např.)?
Doplňuji:
Vkládala jsem odkaz, ale nějak se nezobrazil, tak uvádím znovu:
lske-potreby.zooburza.eu/cz/jine-chovatelske-potreby/granulovane-stelivo-id3417/
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
papíry jim tam nedávejte-je to chemie a stelivo taky ne-jsou tam roztoči které nevidíte.Jinak kočkolit je nej na záchod,je jedno jestli hrudkující nebo ne.Mám to udělaný tak,že to spodní patro kde je kočkolit(wc) je jim nepřístupný. Jde o to,že stačí aby měli třeba malou ranku ,záděru,tak se jim tam dostane infekce.Od ty doby co jsem to takhle zatarasil,tak není problém,žádná infekce apod.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3989 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ještě mě napadlo – co třeba něco takového: http://pethome.cz/hlodavci/3885-avicentra-drevena-podestylka-10l-8594048037613.html ? :)
Snad se mi odkaz konečně podaří vložit, nevím co to blbne!
http://chovatelske-potreby.zooburza.eu/cz/jine-chovatelske-potreby/granulovane-stelivo-id3417/
Mojitek: Díky za Váš názor, ale klec mám nejen do výšky, ale i dost do šířky (je opravdu dost velká) a chci využít celý prostor – dolní patro chci nechat přístupné, takže tam potřebuji mít podestýlku :) Nemáte tedy ještě nějaký jiný návrh?
No to já mám taky-4 patrovou klec a asi pul metru sirokou.To záleží samozřejmě na vás jestli jim to zpřístupníte nebo ne .Ale uvědomte si-jaké klady může mít běhání po vlastních výkalech?…
granulované stelivo ze slámy jak píše v dobrém úmyslu Ontola není skutečné stelivo,a navíc jsou v něm ty roztoči,to budou potkánci nemocní.Cokoliv ze slámy jsem po půl roce zrušil..Navíc si v tom ani nepohoví. Jinak se mi zdá dost nepravděpodobný,že by chodili jen na jedno místo vykonávat potřebu..