Pokud se počítají i poupravené názvy, tak mě napadá („The“
vynechávám):
Beatles, Monkees, Byrds, Eagles
1Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone
před 1899 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zajímavá „skupina zvířat“ jsou například „Mad Brahmins“, což ti stejně nic neřekne, pokud nevíš co je „Fallout“. Když jsem se s nimi setkal poprvé, nevěděl jsem, jestli se tlemit či zírat s otevřenou hubou, což vyústilo v to, že můj „namakaný HERO“ byl během chvilky na kaši! ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
Neznám, ale otázka mě zajímá, tudíž jsem vyhledala.
Angličtina je skutečně podivným jazykem a nic není divnějšího než rozmanitost kolektivních substantiv přiřazených skupinám konkrétních zvířat. Tak proč se skupina vran nazývá murder of crows, " nebo group of sloths called a bed of sloths?"
Názvy skupin zvířat sahají až do středověku, kdy se v knize Svatého Albánie objevil seznam kolektivních termínů vytištěný v roce 1486. Tato kniha, napsaná jeptiškou Julianou Barnes, se zabývala tématy lovu, rybolovu a vzhledu zbraně a zahrnovala vůbec první seznam kolektivních substantiv pro každý typ zvířete, který si člověk dokázal představit. Tato substantiva byla pojmem např. o lovu, ale od té doby se rozšířila do každodenní lidové řeči.
Některé pojmy jsou však tak podivné, že byste je našli pouze v literatuře nebo poezii
Najdete názvy různých skupin zvířat.
https://owlcation.com/stem/collective-names-for-groups-of-animals
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Nade vše vyniká murder of everything. A ono to vlastně zvíře není. Homo sapiens, pokud je srovnáván se zvířaty, jedná se vlastně o urážku zvířat.
0
před 1899 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Steve ‚n‘ Seagulls, Frog Leap, Scorpions, Atomic Kitten… a tady je jich mnohem víc: http://bradfrost.com/blog/post/animal-bands-list/
0
před 1898 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5913 | |
Drap | 4603 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |