Asker1144

Jakou českou bankovku máte nejraději ?

Jaká ze šesti nominálních hodnot českých bankovek se vám líbí nejvíce ? Mně se nejvíce líbí bankovka 200 kč, a pak následuje 100 kč. A jak to máte vy ? Děkuji za příspěvky do diskuze.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kasol před 13 hod Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
da ny

100 Kč – Karel IV.

Je mi to jedno.
Hlavně ty, které jsou v peněžence 😉
Když budu upřímná, moc se mi nelíbí…
Jakž takž 100, 200, 1000.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Filip84

100 Kč – Karel IV.

Hej, je mi to úplně jedno, to je, já nevím, jako bys se ptal, mám-li raději hranatou, nebo osmihrannou dlaždičku v dlažbě: je mi to Wurst!

Ale jako malý fakan jsem měl rád stovku se soudruhem Gottwaldem. Ona byla, tehdy, veliká vzácnost, nebo jako veliká, no, v oběhu jich bylo málo – byly nové, a mi přišla taková modernější, než stokoruna s dělnicko-rolnickým motivem na přední straně.

Plus vyvedení zadní strany bylo takový barevný, byla tam hezčí Praha, než na stokoruně s dělnicko-rolnickým párem.

A taky to bylo tím, že velká spousta stokorun s dělnicko-rolnickým párem měla už nejlepší časy těžce za sebou, kdežto stokoruny se soudruhem Gottwaldem byly, tehdy, úplně nový, neopotřebovaný.

Ale to mi bylo tak 3 – 5 roků, dneska je mi to fakt Wurst! 😅

0 Nominace Nahlásit

GM

5000 Kč – Tomáš Garrigue Masaryk

0 Nominace Nahlásit

tituly

100 Kč – Karel IV.

Pokud jde o hodnotu, pak samozřejmě 5 000 Kč. Pokud o osobnosti tak Karel IV, Komenský, Palacký. Němcová není moje oblíbenkyně, Destinnová je tam zbytečně, Masaryk mě nezajímá.

Pokud o zpracování a vzhled, tak jsou všechny vesměs stejné. Jen jiné barvy.

0 Nominace Nahlásit

Kasol

500 Kč – Božena Němcová

Vybral jsem pětistovku. Tyto bankovky se nejčastěji dají vybrat z bankomatů. Jinak stále nostalgicky vzpomínám na starou 16,5 cm dlouhou zelenou Vltavu s Hračany. Za tu se alespoň něco dalo koupit.100 Kčs

Upravil/a: Kasol

0 Nominace Nahlásit

Emefej

5000 Kč – Tomáš Garrigue Masaryk

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek