Ahoj,
mám osm let staré PC (sestava + monitor níže) sestavené ze samostatných komponentů a včera mi odešla věrně sloužící Gygabite NVIDIA GTX 260 896MB GDDR3 RAM. Poradil by prosím někdo jakou kartu do toho koupit? Něco optimálního vzhledem ke zbytku sestavy a dejme tomu do 4 tisíc. Nemá asi cenu vymýšlet bůh ví co, novější hry si na sestavě stejně neškrtnou. Jde tedy spíše třeba o hry jako Skyrim, War Thunder, Battlefield 3, MW 3, NFS Hot Pursuit 2010, Tomb Raider 2013 apod. Spíše bych zůstal u NVIDIE, ale rád si přečtu různé tipy a názory. Řekl bych, že by mi stačilo něco ve stylu NVIDIA GTX 460, 560 …? Ale ty už se nové asi neseženou a nechce se mi moc kupovat z druhé ruky. Díky moc za odpovědi a pěkný večer:)
Základní deska: Asus P5Q PRO s.775, PCI-E, P45, SATA 3Gb/s*6, ATX
Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 BOX 3 GHz
Paměť: 3GHz DDR2
Zdroj: CORSAIR VX550, 550W
Větrák: COOLER Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Case: Coolermaster Elite 330
Systém: Win 7 Home, 32bit
Monitor: Samsung T220 odezva 2ms, rozl. 1680 × 1050
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 3019 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Teď to nemohu pohledat, ale nejlepší je, najít si na netu tu základní
desku a většinou se uvádí, které grafiky v ní pojedou. Nebo tento dotaz
poslat do
https://www.alfa.cz/#utm_source=firmy.cz&utm_medium=ppd&utm_campaign=firmy.cz-12938943
0 Nominace Nahlásit |
Pojede ti v podstatě jakákoliv grafická karta se slotem PCI-E, což je dnes 98% nově prodávaných GK. Kup něco kolem tak 3000 Kč, do těch 4000 ještě v pohodě. Pak budeš mít jistotu, že to bude výkonnější než ta GTX 260 a zase ne něco zbytečně výkonného, co by bylo zbytečně bržděno nestíhajícím CPU Core 2 Duo. Pokud se budeš rozhodovat mezi více kartami, zvol tu, která bude mít větší šířku datové sběrnice (128bit – 192 bit – 256bit atd.), to má na výkon daleko větší vliv než např. velikost paměti, kterou je karta vybavena.
0 Nominace Nahlásit |
Zkus se podívat třeba na Bazoš.. Určitě se najde někdo, kdo „povýšil“ a rozprodává starší komponenty za přijatelné ceny :)
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekBedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 815 | |
Dochy | 724 |