Před týdnem jsem si naistaloval poprvé v mém IT životě Linux. Jsem
z něho nadšený a windows už skoro nespouštim, jenom kvůli některým
programům. Bohužel mě u Ubuntu mrzí několik věcí. Dočet jsem se, že
pro spouštění některých windows programů slouží program Wine. Když ale
chci něco spusti vždycky mi to vyhodí hlášku: bulanci.exe' is not marked as
executable. If this was downloaded or copied from an untrusted source, it may be
dangerous to run. For more details, read about the executable bit. a nevím co
s tím. Prosím poraďte. Máte nějaké oblíbené programy nebo vychytávky
pro linux?
Doplňuji:
Nevím kde myslíte. V obouch OS požívaám firefox jinak v Ubuntu toho moc
nepoužívám, mám ho teprve týden a spíše se se vším seznamuju. Jinak ve
Windows jich používám mraky od softwaru na hudbu a video až po různé
prográmky pro správu systému a samozřejmě hry.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? anonym, Dupermaniac před 5128 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
ubuntu používám nějaký ten rok na svém netbooku … takže na něm 90procent času používám programy Firefox, FreeMind editor myšlenkových map, kecálka Empathy, emailový klient občas grafický editor GIMP a Writer-calc-impress z balíku OpenOffice a na pozadí hraje internetové rádio skrz program Last.Fm …
programy i hry stahuji zásadně přes „Centrum softwaru pro Ubuntu“ … je to pomerne rozsahly katalog, instalace je dost jednoducha a hlavne jsou tam ověřené věci které fungují
tip: pokud chcete mít v Centru softwaru ještě rozsahlejší katalog softwaru, pak povolte nové zdroje, jak na to si přečtěte zde http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99id%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD%20zdroj%C5%AF
k wine jen tolik, aby vám fungoval musíte jej samozřejmě v centru softwaru vyhledat a nainstalovat … návod opět zde http://wiki.ubuntu.cz/Wine
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5128 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jaké programy používáš ?
Omlouvám se špatně jsem se vymáčkl. Samozřejmě v tom Linuxu. Zajímá mě jaký soft mohu použít. Jenom s hraním bych to daleko nedotáhl.
0
před 5128 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
S tím Wine jsem taky měl dost dlouho problém, ale tpělivost růže přináší a přišel jsem na to, že musíš na soubor, který chceš spustit kliknout pravým tlačítkem, dát vlastnosti, oprávnění a zaškrnout „Povolit spouštění souboru jako programu“. Jinak na Ubuntu moc programů není (nejhorší na tom je Skype, který mi nechce spolupracovat s mikrofonem). Jako jednu z nejlepších her hodnotím Hedgewars.
Bedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 815 | |
Dochy | 724 |
Software |
Hardware |