Filip84

Jakou nejvyšší rychlostí jste kdy řídili?

Random mne, s tou otázkou stran nejrychlejšího auta na světě, navedl na tuto otázku. Jakou rychlostí jste kdy nejrychleji řídili? Na kole, na mopedu, na motocyklu, autem, náklaďákem, autobusem, a je-li tu nějaký Maschinenführer, tak klidně i vlakem? Klidně i na uzavřené dráze, na okruhu, na kole takto z kopce dolů někde na „trailu“, dokonale nepodstatné. Prostě: jakou rychlostí jste se nejvýše pohybovali a zároveň to vozidlo řídili?

Já jsem, kdysi, na Reichsautobahn „rozparádil“ Mercedes-Benz S W126 zhruba na 110 – 120 MPH (řekněme cca 180 kmph), já to přesně nevím, protože já jsem v něm měl rychloměr do 85 MPH, tak to tak, jako, odhaduju, podle otáček. Tak dobré, tak jsem se, tak jako, kousek projel rychlostí, jakou jezdí vlaky v Říši, pak jsem pustil jízdu, a jak auto zpomalilo na 65 MPH, tak jsem zapnul cruise control a mám nadosmrti vystaráno! 😂 Jo a starou Karosu C734, která neměla omezovač, jsem, kdysi, rozparádil asi na 120 kmph! To byl větší prožitek, ten hukot, než v Mercedesu! 😅 A na kole jsem jel v životě nejrychleji 43 MPH.

Pro ty, kdo neřídí, není otázka určena, logicky. Není to anketa o tom, kolik zdejších zasloužilých členů řídí, nebo neřídí.

P. S. Na obrázku je ukázka toho, jak to vypadá, když někdo řídí vysokou rychlostí v otevřeném povozu a není na to patřičně oblečen.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? paul1, Ametyst, bobi12, penny21, smaragd22 před 666 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
paul1

Odpoveď byla označena jako užitečná

110 - 150 MPH (180 - 240 kmph) - dražší, rychlá auta, na 250 kmph, většinou, zasáhne omezovač, sportovní a velké cestovní motocykly.

Naše ojezděná T-603 po renovaci dosáhla 170–180, když to bylo trochu z kopce, ale strašně žrala 🙂 Jinak jsem jezdil okolo 90 km/hod

Upravil/a: paul1

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Filip84 Nahlásit

Další odpovědi
zjentek

160 MPH (250 kmph) + - prosím, uveďte v čem.

V 90's jsem jel 260km/h z Práglu na Prajzskou v Mazdě Xedos 6 či Xedos 9, už nevím. V tý době byla ta highway téměř prázdná a nejet touto rychlostí, nikdy bych nevěřil jak prudké jsou na ní zatáčky. (;

0 Nominace Nahlásit

Ametyst

110 - 150 MPH (180 - 240 kmph) - dražší, rychlá auta, na 250 kmph, většinou, zasáhne omezovač, sportovní a velké cestovní motocykly.

Samozřejmě autobahn.:-)) Subaru Impreza.

Upravil/a: Ametyst

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Byla to vytunena Fabie. Ta mela odpich!!

Upravil/a: cappuccino

0 Nominace Nahlásit

Mravenec

Osobní automobil – SUV, BMW. 😂
Bylo to lehce přes 170km/h, takže nespadám do přesné kategorie, volím tu bližší.

0 Nominace Nahlásit

Dochy

70 - 100 MPH (110 - 160 kmph) - běžná auta, staré autobusy bez omezovače, silnější motocykly.

Něco málo přes 160 km/h, víc naloženej Partner diesel 50kW jen tak nedá. Cimochodem chybí Ti tu kategorie.
Na kole něco přes 50 (strava ukazuje 53.9), samozřejmě z kopce. Víc jsem si netroufl, bylo to v serpentinách. Nevím jestli jako mladej jsem jel někdy víc, ale to jsem jezdil převážně po rovinách, tak pochybuju.

0 Nominace Nahlásit

Schluker

Skoda superb, octavia
Mitsubishi lancer
A pak par motorek :)

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Filip84

Dochy: Nechybí, prostě zadáváš-li otázku s anketou, máš maximálně 6 odpovědí, nějak se s tím musíš popasovat.

Děláte to jako královna, Ty i Mravenec: když je kategorie do 100 MPH, vy jste jelo 100.01 MPH, patříte do té vyšší. 😂👌

Dochy

105 není ani <=100, ani >=110. Měls ty kategorie natáhnout 😉
Jinde jsi to tak udělal, ale mezi 100 a 110 máš mezeru

Filip84

JJ, to máš Recht! Tož, co už, tohle upravit nejde. 😅

Filip84

Taky, prosím, počítejte s tím, že běžné rychloměry mají docela velkou nepřesnost, která může být ještě násobena rozměrem pneumatik.

„Nejlepší“ na tohle byl ZAZ Tavria. To je povoz!: přední kapota je poskládána tak, že při čelním nárazu se nedeformuje, ne, to je imperialistický vynález, ona ekologicky likviduje sovětské chauffeury, co jezdí špatně a bourají, aby už nenarušovali silniční dopravu v SSSR – ta kapota, prostě, vyletí no a je to všecko poskládáno tak, že cestujícím vepředu usekne hlavy. Potom to má silonová ložiska, taky príma vynález, prostě co pár desítek tisíc kilometrů se to musí celé vyměnit. No a ten rychloměr: protože to je vysoce bezpečné auto, tak jedete-li podle rychloměru 120 kmph, tak jedete stěží 100 kmph.

Svého času na to byly super inseráty, např.: „Prodám dvě Tavrie za Kč 2,000.00, jedna dokonce i jezdí!“ 👌😅😅😅

Dochy

K tachometrům:
Ty tachometry mají všechna auta zmršené tímhle způsobem. Někde v mezinárodních technických předpisech je, že tachometr nesmí ukazovat míň než je skutečná rychlost (bez ohledu na stav a pneumatik, chybu měření apod. Takže všechny normální tachometry ukazují víc. Já si rychlost hlídám podle GPS, když nemám GPS tak u svého auta si přibližně tu nutnou korekci pro některé základní rychlosti pamatuju.

Schluker

To uz nejakou dobu neplati, doporucuju zkusit si to v novejsim aute ;) ted se naopak myslim u ENCAP strhavaji body za nepresny tacho..

Dochy

Myslím, že stále platí předpis, že tachometr musí ukazovat víc. Možná obvykle ne o tolik, ale pořád víc.

„Přesnost tachometru definuje předpis EHK/OSN č. 39 a evropská směrnice 74/443/EHS. Tam je stanoveno, že rychlost zobrazovaná na tachometru musí být vždy nižší než rychlost skutečná. Nesmí se tak stát, že by řidič jel rychleji, než vidí na tachometru“
https://www.au­tozive.cz/legal­ne-muzete-jezdit-rychleji/

Filip84

cappuccino: Fobia je, docela, děsivé auto na takovou rychlost, ale zase chápu, že když se opravdu poladí, ne že dostane bakelitové křídlo a bílé zadní svítilny, tak má s tou Fobií společnou jenom pixlu. 👌😃

cappuccino

Filipp84: Byly to asi jen 3km a mela jsem pocit, ze se vznesu:) To auto na takovou rychlost neni stavene, je moc lehke.

Filip84

cappuccino: Lehké, a hlavně na to nemá brzdy. To máš jak na kole. Pokud jedeš po kvalitní, rovné silnici, a pokud na to máš pláště / pneumatiky, není problém attakovat 50 MPH. ale musíš mít šílený dohled, řekněme trojnásobný, než u auta, protože stačí olejová skvrna na cestě a musíš brzdit „na krev“. A hlavně to musíš umět, že, to platí, mimochodem, i u auta. 😅

To víš, to bylo šílené mládí. Naštěstí jsem ho přežil a dnes už by mne to nenapadlo! 🙃

Nový příspěvek