Random mne, s tou otázkou stran nejrychlejšího auta na světě, navedl na tuto otázku. Jakou rychlostí jste kdy nejrychleji řídili? Na kole, na mopedu, na motocyklu, autem, náklaďákem, autobusem, a je-li tu nějaký Maschinenführer, tak klidně i vlakem? Klidně i na uzavřené dráze, na okruhu, na kole takto z kopce dolů někde na „trailu“, dokonale nepodstatné. Prostě: jakou rychlostí jste se nejvýše pohybovali a zároveň to vozidlo řídili?
Já jsem, kdysi, na Reichsautobahn „rozparádil“ Mercedes-Benz S W126 zhruba na 110 – 120 MPH (řekněme cca 180 kmph), já to přesně nevím, protože já jsem v něm měl rychloměr do 85 MPH, tak to tak, jako, odhaduju, podle otáček. Tak dobré, tak jsem se, tak jako, kousek projel rychlostí, jakou jezdí vlaky v Říši, pak jsem pustil jízdu, a jak auto zpomalilo na 65 MPH, tak jsem zapnul cruise control a mám nadosmrti vystaráno! 😂 Jo a starou Karosu C734, která neměla omezovač, jsem, kdysi, rozparádil asi na 120 kmph! To byl větší prožitek, ten hukot, než v Mercedesu! 😅 A na kole jsem jel v životě nejrychleji 43 MPH.
Pro ty, kdo neřídí, není otázka určena, logicky. Není to anketa o tom, kolik zdejších zasloužilých členů řídí, nebo neřídí.
P. S. Na obrázku je ukázka toho, jak to vypadá, když někdo řídí vysokou rychlostí v otevřeném povozu a není na to patřičně oblečen.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? paul1, Ametyst, bobi12, penny21, smaragd22 před 666 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
110 - 150 MPH (180 - 240 kmph) - dražší, rychlá auta, na 250 kmph, většinou, zasáhne omezovač, sportovní a velké cestovní motocykly.
Naše ojezděná T-603 po renovaci dosáhla 170–180, když to bylo trochu z kopce, ale strašně žrala 🙂 Jinak jsem jezdil okolo 90 km/hod
Upravil/a: paul1
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Filip84 Nahlásit |
160 MPH (250 kmph) + - prosím, uveďte v čem.
V 90's jsem jel 260km/h z Práglu na Prajzskou v Mazdě Xedos 6 či Xedos 9, už nevím. V tý době byla ta highway téměř prázdná a nejet touto rychlostí, nikdy bych nevěřil jak prudké jsou na ní zatáčky. (;
0 Nominace Nahlásit |
110 - 150 MPH (180 - 240 kmph) - dražší, rychlá auta, na 250 kmph, většinou, zasáhne omezovač, sportovní a velké cestovní motocykly.
Samozřejmě autobahn.:-)) Subaru Impreza.
Upravil/a: Ametyst
0 Nominace Nahlásit |
Byla to vytunena Fabie. Ta mela odpich!!
Upravil/a: cappuccino
0 Nominace Nahlásit |
Osobní automobil – SUV, BMW. 😂
Bylo to lehce přes 170km/h, takže nespadám do přesné kategorie, volím tu
bližší.
0 Nominace Nahlásit |
70 - 100 MPH (110 - 160 kmph) - běžná auta, staré autobusy bez omezovače, silnější motocykly.
Něco málo přes 160 km/h, víc naloženej Partner diesel 50kW jen tak
nedá. Cimochodem chybí Ti tu kategorie.
Na kole něco přes 50 (strava ukazuje 53.9), samozřejmě z kopce. Víc jsem
si netroufl, bylo to v serpentinách. Nevím jestli jako mladej jsem jel někdy
víc, ale to jsem jezdil převážně po rovinách, tak pochybuju.
0 Nominace Nahlásit |
Skoda superb, octavia
Mitsubishi lancer
A pak par motorek :)
0 Nominace Nahlásit |
Dochy: Nechybí, prostě zadáváš-li otázku s anketou, máš maximálně 6 odpovědí, nějak se s tím musíš popasovat.
Děláte to jako královna, Ty i Mravenec: když je kategorie do 100 MPH, vy jste jelo 100.01 MPH, patříte do té vyšší. 😂👌
105 není ani <=100, ani >=110. Měls ty kategorie natáhnout 😉
Jinde jsi to tak udělal, ale mezi 100 a 110 máš mezeru
Taky, prosím, počítejte s tím, že běžné rychloměry mají docela velkou nepřesnost, která může být ještě násobena rozměrem pneumatik.
„Nejlepší“ na tohle byl ZAZ Tavria. To je povoz!: přední kapota je poskládána tak, že při čelním nárazu se nedeformuje, ne, to je imperialistický vynález, ona ekologicky likviduje sovětské chauffeury, co jezdí špatně a bourají, aby už nenarušovali silniční dopravu v SSSR – ta kapota, prostě, vyletí no a je to všecko poskládáno tak, že cestujícím vepředu usekne hlavy. Potom to má silonová ložiska, taky príma vynález, prostě co pár desítek tisíc kilometrů se to musí celé vyměnit. No a ten rychloměr: protože to je vysoce bezpečné auto, tak jedete-li podle rychloměru 120 kmph, tak jedete stěží 100 kmph.
Svého času na to byly super inseráty, např.: „Prodám dvě Tavrie za Kč 2,000.00, jedna dokonce i jezdí!“ 👌😅😅😅
K tachometrům:
Ty tachometry mají všechna auta zmršené tímhle způsobem. Někde
v mezinárodních technických předpisech je, že tachometr nesmí ukazovat
míň než je skutečná rychlost (bez ohledu na stav a pneumatik, chybu
měření apod. Takže všechny normální tachometry ukazují víc. Já si
rychlost hlídám podle GPS, když nemám GPS tak u svého auta si přibližně
tu nutnou korekci pro některé základní rychlosti pamatuju.
To uz nejakou dobu neplati, doporucuju zkusit si to v novejsim aute ;) ted se naopak myslim u ENCAP strhavaji body za nepresny tacho..
Myslím, že stále platí předpis, že tachometr musí ukazovat víc. Možná obvykle ne o tolik, ale pořád víc.
„Přesnost tachometru definuje předpis EHK/OSN č. 39 a evropská
směrnice 74/443/EHS. Tam je stanoveno, že rychlost zobrazovaná na tachometru
musí být vždy nižší než rychlost skutečná. Nesmí se tak stát, že by
řidič jel rychleji, než vidí na tachometru“
https://www.autozive.cz/legalne-muzete-jezdit-rychleji/
cappuccino: Fobia je, docela, děsivé auto na takovou rychlost, ale zase chápu, že když se opravdu poladí, ne že dostane bakelitové křídlo a bílé zadní svítilny, tak má s tou Fobií společnou jenom pixlu. 👌😃
Filipp84: Byly to asi jen 3km a mela jsem pocit, ze se vznesu:) To auto na takovou rychlost neni stavene, je moc lehke.
cappuccino: Lehké, a hlavně na to nemá brzdy. To máš jak na kole. Pokud jedeš po kvalitní, rovné silnici, a pokud na to máš pláště / pneumatiky, není problém attakovat 50 MPH. ale musíš mít šílený dohled, řekněme trojnásobný, než u auta, protože stačí olejová skvrna na cestě a musíš brzdit „na krev“. A hlavně to musíš umět, že, to platí, mimochodem, i u auta. 😅
To víš, to bylo šílené mládí. Naštěstí jsem ho přežil a dnes už by mne to nenapadlo! 🙃
Drap | 8222 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2724 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |