Jsem pouhý uživatel a tak než si nechám odborníkem nainstalovat ochranu (tak jako v jiných případech 😄. Nebezpečí bez ochrany číhá všude a tak bych nerad (jako v jiných případech 😄 něco chytil.
Zajímavá 0 před 2019 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Zkuste použít ClamAV https://www.clamav.net/ … spolu s defenderem jsou to prakticky jediné dva antiviry které vás nebudou bombardovat komerčními nabídkami a poskytnou plnou verzi bez časového omezení navždy zdarma.
Přitom je podle testování výrazně schopnější než vestavěný Defender takže za zkoušku určitě stojí. Zdrojové kódy ClamAV jsou komukoliv k dispozici k nahlédnutí což je mezi antiviry naprosto unikátní jev …
Vliv antivirového programu na bezpečnost PC se ale zbytečně přeceňuje. Před hloupostí a IT negramotností váš žádný antivir stejně neochrání a ta se stává poslední dobou bohužel hlavním prostředkem úspěšných „útoků“.
Upravil/a: anonym
0
před 2019 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit |
Představa, že všude číhá nějaké nebezpečí, je mylná. Za 24 let, co používám doma PC, jsem nikdy nechytil žádného vira, který by něco poškodil a to používám jen bezplatné antiviry. Smysluplná ochrana před jakoukoli poruchou je záloha dat a celého disku.
0 Nominace Nahlásit |
Žádný zdarma nemůže být dostatečně vhodný. A proč dočasnou…??
1Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion
před 2019 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Asi jakykoliv, ktery zdarma nabizi na zkusebni dobu plnou verzi. Napada me treba Avast, ale bude jich spousta.
0 Nominace Nahlásit |
Já používám pouze Windows Defender, který je součástí OS. Pak ještě občas spustím Malwarebytes, nebo Adwcleaner. Ještě někdy použiju Wise Care 365. Vše je zdarma.
Upravil/a: elkon
0
před 2019 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No, „odborníkem nainstalovaná“ ochrana bude zajisté „lepší“, než když si sám spustíš instalák. ;) :D
Každopádně ROZHODNĚ zkus nějakou trialovou verzi „ostrého“ programu, žádné free legrácky jako Avast apod. (Zamysli se – když je něco ZDARMA, jak se asi platí vývoj a servis, CO za to zaplatíš?)
A to nemusím snad ani připomínat ten trapas Avastu, kdy Piriform (který mu patří) – známý to producent lamáckého tvůrce bordelu zvaného CC cleaner byl hacknut a byly mu podsunuty INFIKOVANÉ instalační soubory CC cleaneru – ROFL! V podstatě Avast byl šiřitelem virové infekce! :D :D :D To už hovoří snad za vše, ne? ;)
Za sebe doporučuji ESET Internet security (3 licence pro PC + další 3 pro mobilní zařízení) bratru za 1500Kč/rok, takže 500 na osobu – zkušební 30tidenní PLNÁ verze je zdarma, takže máš dost času na rozmyšlenou, platit práci technika/„odborníka“ ani nepotřebuješ a budeš „za vodou“! (No, popravdě nebudeš, ale určitě na tom budeš mnohem, MNOHEM lépe, než s nějakým Windows Defenderem apod. v podstatě neúčinnými pitomostmi!)
Pokud používáš internetové bankovnictví, tak jakýkoliv program BEZ vlastního zabezpečeného prohlížeče je sakra riziko – uvaž to! Takovejch už bylo, co se spolehli na zdarma bejkárny a pak mohutně plakali!) ;)
0
před 2019 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No podle mně free AVAST či AVIRA budou dostatečné. Není mi jasné proč „dočasnou“. Bacha, obě si nechají „platit“ (pokud se nemýlím) tím, že Ti denně (minimálně jeden z nich, druhý možná méně často) budou vnucovat svou placenou verzi či další produkty. Na ten ClamAV (ge0rge) se budu muset mrknout… 😉
0
před 2019 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já používám „Avast Free Antivirus“ (je zcela zdarma) nainstaloval mi ho kamarád (já nejsem odborník na PC), trvale funguje, ozve se jen při prohlížení nějakých galerií s mnoha obrázky, zapípá a napíše že zabránil spojení s tímto serverem, že tam byl virus.
Také funguje, když zapojím k PC (přes USB) nějaký externí flash disk nebo HDD, prohlédne ho, zda tam není virus.
Jsem s ním spokojen – funguje.
0
před 2019 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj, za sebe používám ESET. Někomu ale nesedí. Pokud si chceš prohlédnout kvalitní a populární antiviry, mrkni na tento přehled: https://www.testado.cz/nejlepsi-antiviry/
Jsou tak odkazy jak na placené, tak neplacené verze. Stačí si vybrat. Všechny jsou v češtině a uživatelsky naprosto jednoduché. Stačí stáhnout a pár kliky nainstalovat. V případě dotazů mi klidně napiš SZ.
0
před 2016 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekBedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |