Od dětsví mě trápí lupénka na hlavě, teď jsem se kvůli ní vzal kompletně dohola a rád bych toho využil. Doporučili byste mi nějakou konopnou mast nebo nějaký šampón proti tomuto problému?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? orwell před 1954 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
V pubertě jsem měl stejný problém, každý den, když jsem si ale začal
velmi často mít hlavu tak se to snížilo na minimum.
Poté jsem začal používat ALPECIN kofeinovy šampon a dnes již nemám nic
nežádoucího ve vlasech :D
Zkuste taky, myslím že výroba je z Německa, levný zrovna není ale mě
pomohl jedině tenhle nebo z lidlu ten obyčejný bílí nebo citronový, za
pár korun a dokázal taky kouzla…
Za mě nejhorší Head and shoulders.
Přeji hezký den :)
0 Nominace Nahlásit |
Je to jak píše kapitán. Není masti či šampónu (dokonce bych řekl léku vůbec) řešícího universálně tento problém. Jediná věc, která tě toho zbaví 100%ně a navždy je krematorium. Uvedené léky obsahující kortikoidy jsou myslím na předpis, takže budeš muset navštívit ordinaci kočního lékaře. Navíc jejich časté používání vede mj. k nevratnému poškození kůže (ztečení, krabacení,…), proto se nedoporučují na obličej, krk, boltce. Dost účinná je u většiny pacientů fototerapie (opakované ozařování postižených míst spec. zářivkovými trubicemi s UV zářením o vlnové délce 311 nm), ale to musíš řešit opět se specializovaným pracovištěm. Mně se tímto podařilo úplně toho svinstva zbavit, avšak ne napořád. Nevýhodou je, že tam musíš dojíždět tak 2× týdně alespoň několik měsíců. Dávky se musí opatrně postupně zvyšovat a než se dostaneš tak na cca 0,4J/cm2, kdy to začne fungovat, tak to trvá. Ale můžeš zkusit na havu mast, která je k dostání volně, opravdu uleví a neobsahuje kortikoidy. Jedná se o mast OINTMENT Dr.MICHAELS. Ale taky není všemocná. Mně se celkem osvědčila.
0
před 1953 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |