Blázen a šílenec je prakticky totéž… ale magor, to je jiná liga. To seš ty anebo já. To ti prostě z reálnýho světa jebne a začneš psát otázky na odpovědi.cz. A nepomůže ti ani alik.cz, prostě seš magor a tečka, je to daný a hotovo.
Upravil/a: quentos
4Kdo udělil odpovědi palec? Drap, jirka F, Rokio, Hungalabunga
před 2024 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Přesný význam zjistite ve zdroji
"blázen,
šílenec – šílený člověk: zuřivý š.; počínat si jako š. blázen, pomatenec; expr., zprav. publ., váleční š-i zběsilci."
magor, -a mob. expr. pomatenec, blázen: dělat m-a předstírat duševní chorobu; být z něčeho m. být zcela popleten; ty m-e! nadávka"
http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=magor
--
Synonyma pro výrazy
blázen
magor (zhrub.)
šílenec
https://www.nechybujte.cz/slovnik-ceskych-synonym/%C5%A1%C3%ADlenec
Můžete srovnat a zjistíte, že některé výrazy, jsou spisovné, jiné patří do obecné češtiny, další jsou nadávky, tedy obhroublé , jiná se dají použít jako synonyma atd.
0 Nominace Nahlásit |
Nejde o diagnózy, jen různé lidové názvy pro nenormální lidi, nebo i normální, pokud nám nesedí do „normality“ podle vlastních představ. Přesněji se musí rozlišovat na nekonformní, mentálně postižené, psychopaty, sociopaty, buzeranty atd., atd.
2Kdo udělil odpovědi palec? Rokio, Hungalabunga
před 2024 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Moje sousedka o mě říká že sem magor, protože mě nemá ráda, mám rád 80s metal,rock,hard rock, takže sem magor :) a šílenec a blázen je to samé, hodně lidí má zkušenosti s psychickými nemocemi, a tak je moderní doba kdy tito lidé používají psychiatrické urážky ohledně nemocí, třeba jedná prodavačka u nás v jednotě říká že sem nemocnej (rád chodím rychlou chůzí) ale že ona bere oxazepam na epilepsií to už je v pořádku že? Jen takoví příklad. Čau.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |