Dobrý večer dnes v obchodě jsem si všimla,že na DVD i CD je napsáno -R a +R můžete mě říct jaký je v tom rozdíl?a ještě bych se chtěla zeptat dnes jsem se prodavačky ptala kdyby mě mohla poradit které DVD si koupit ale aby mě v mém Dvd šlo bohužel mě neporadila že tomu prý nerozumí.Můžete mě prosím poradit jaké druhy DVD a CD kupovat?koupila jsem jednu poslední Verbatin a prý zboží bude až příští týden můžu kupovat i maxell a jaké další ještě děkuji
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? roxy52, iceT, Kerberus, SajmonModer před 4974 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tady je to popsAné,ale překlad z ang.snad Vám to pomůže.Osobně si kupuju Verbatim +,občas- a nemám s nimi žádné problémy.Pokud máte obyčejný dvd přehrávač,měla by fungovat všechna dvd,s těmi značkovými přehrávači prý bývá potíž,ale nebrat žádné levné dvd disky.Mě se ještě osvědčily Sony,Maxell.
0 Nominace Nahlásit |
Některé přehrávače nepřehrají +,proto vždy kupuju – a nikdy jsem
neměl problém. PC by mělo spolknout všechny typy disků (snad mimo
BlueRay,ale některé novější přehrávače DVD,PC a NB přehrají
i ty).
PS: přepisovatelné disky mají příponu RW (CD±RW,DVD±RW)
0 Nominace Nahlásit |
DVD + je novější formát a DVD – je starší formát. Formáty jsou
vzájemně nekompatibilní. Drtivá většina novějších přehrávačů umí
oba formáty.
Vypalovačka, také umí oba formáty.
Používám novější formáty DVD + . Pokud bych svoje DVD někomu poskytoval
může se stát, že někdo bude vlastnit přehrávač starší který to
neumí, ale to samé je i naopak. Pouze v PC je 100 % jistota že půjdou oba
formáty.
Přepisovatelné jsou značené RW a to umí pouze formát DVD +. DVD RW ve formátu DVD – neexistuje.
0 Nominace Nahlásit |
Rozdíl mezi + a – je ve způsobu ukládání dat.
Mě se osvědčily Verbatim DVD-R používám je vice jak 7 let v rekordérech
Panasonic a přehrávači Sony.
CD-R rovněž Verbatim a to již 12let.
0 Nominace Nahlásit |
DVD-R byl původní formát DVD na ukládání filmů něco jako dříve audioCD, poté datové CD-ROM. DVD+R byl vyvinut následně jako médium pro ukládání dat a zálohování, v dnesní době nové přehrávače umí oba formáty, takže se rozdíly smazávají. Za zmínku stojí, že všechny originální filmové kopie DVD pracují ve standartu DVD-R. Pro běžné vypalování doporučuji DVD-R Verbatim, které by mělo fungovat všude, DVD-RW je přepisovatelné (omezeně, nelze to do nekonečna) a DVD-RAM se snaží fungovat jako disketa, dají se mazat i částečně. Pro zálohování fotek apod. bych doporučil DVD-R Verbatim Gold (mají zlatou záznamovou vrstvu a životnost okolo 100 let v temném prostředí)
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek