Osobně se mi líbí díly 1–6. Zbytek považuji za odpad. Disney zkouší všemi prostředky vyždímat Star Wars co to jde a je to dost vidět.
Jediný díl který zaujal mou pozornost byl ten, kde byl Luke Skywalker. Po shlédnutí toho dílu jsem zanevřel nad Star Wars, jak hloupě a trapně zničili jednu z největších postav ve Star Wars a udělali z něj chudáka.
Děj kterým se ubírají nové díly je pro mne naprosto nezajímavý a
nudný. Všechny velké postavy jsou mrtvý a dětský herci to rozhodně
nezachrání.
Navíc mě už začíná unavovat to klišé, kdy Impérium má flotilu
křižníků a nejsou schopný zasáhnout jednu lodičku, která veze
důležité postavy…
0 Nominace Nahlásit |
4.,5. a 6. epizoda – paráda…možná je to tím, že se takové filmy v té době netočily (ta doba = doba mého mládí, pár let po jejich vzniku a samozřejmě jsme to sjížděli na VHS a byl problém to sehnat)…
shrnuto…i když je tahle sága moje kultovka, tak se na 9. díl ani nějak netěší, na rozdíl od těch nejstarších, které miluju…
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 1831 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Celá serie star wars příliš málo sci-fi. Tím chci říct, že kromě futuristických plavidel a obrovských měst tam z žánru sci-fi vlastně nic nenajdete. Ten zbytek už jsou čáry máry ve stylu Harryho Potra, tajemné síly a dalších dobrodružství čtyř mušketýrů. Pokud má jít o skutečné sci-fi musí se v něm rozvíjet nějaká futuristiská a dostatečně originální myšlenka, od které je zábavné vyvozovat její nečekané důsledky a nové motivace pro své okolí – typickým příkladem je třeba gravitace nebo interstellar, smysluplná myšlenka založená na věděckých podkladech a aktuálních obavách a otevřených otázkách věděcké obce. Jediná taková myšlenka která se ve star wars rozvíjí je bohužel jen touha po moci a uznejte není ani tak futuristická jako spíš nadčasová a platná kdykoliv. Tento druh sci-fi bohužel dnes vyeskaloval v bezduché slátaniny marvelu a říkat tomu nadále sci-fi je zostuzením tohoto žánru. Díly 4–6 měly ještě přeci jen své kouzlo v tom, že šlo o něco zcela nového a šlo o revoluční filmový žánr který prostě fascinoval své publikum, následující díly se ale bohužel odvíjely stejným směrem a neměly už co nového nabídnout. Doufám že pravé sci-fi ještě definitivně nezapadlo v náplavě akčních bezmyšlenkovitých slátanin zasazených pouze do futuristického prostředí, jisté ale je, že star wars tento žánr už rozhodně zachraňovat nebude.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Měl jsem to rád. Jenže to za posledních pár let zničili a navíc jsem zjistil, že na to holky nesbalím.
0 Nominace Nahlásit |
Jediné díly, které se mi líbily byla ta trilogie z let 1999 – 2005 (tzn. epizoda 1 až 3), i když ten první díl je trochu zdlouhavější (ten závod), ale i tak mě dost bavily. Ty staré mě nijak zvlášť neoslovily, no a ty nové se mi nelíbí snad vůbec.
0
před 1831 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek