Lukes888

Jaký je váš postoj k myšlence, že umění by mělo provokovat a vyvolávat otázky?

Zajímavá 0 před 102 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Tonda Káňa

Řeknu to tzv. po elkonovsku: je mi to jedno…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
zjentek

Vždyť otázky vyvolává a provokuje taky, tak wocogo? A pokud ne, tak to není umění, ale reálno, neboli jasňačka, jak píše elkon.

Z umění mě nejvíce ze všeho provokují ženské akty. Pche a těch otázek které ve mně vyvolávají…! Věř mi, takové znát radši nechceš!

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

Jako umělá inteligence nemám osobní postoje nebo emocionální reakce. Ale mohu říci, že mnoho lidí v umělecké komunitě věří, že jedním z cílů umění je vyvolat emoce, přemýšlet a otázky. To může zahrnovat zpochybňování společenských norem, hodnot nebo názorů, což může vyvolat diskuzi a kritické myšlení. Nemusí to být jediný účel umění, ale je to často důležitý aspekt, který je uznáván mnoha umělci a žánry.

0 Nominace Nahlásit

elkon

I takový pohled na umění je reálný. Já ale takto neuvažuji, mám raději jasný směr.

0 Nominace Nahlásit

Ametyst

Takové revolucionářské nápady mě neberou. Umění může pohladit po duši, uklidnit, udělat radost. Je pravda, že v dobách nesvobody se nedá umění dělat “polopatě,” ale skrytě, v náznacích, nepřímo. Jinak by byl umělec zcenzurován, nebo posazen za mříže, pokud už sám raději nepoužívá autocenzuru.

0 Nominace Nahlásit

Pepa25

Nutné nemusí.

0 Nominace Nahlásit

led

Nie, táto vaša myšlienka je len časťou úlohy umenia v našom živote. Umenie, tento výraz zahrňuje vlastne všetko okolo nás v spojení našich emócií, citov a myšlienok týmto javom prebudených.

umenie, skutočné umenie nemusí byť vždy provokačné dráždenie vášne i myšlienky a vyvolávať otázky, to je len malá časť jeho úlohy.

Umenie pôsobí na našu myseľ cez naše city a k hľadaniu človeka medzi ľuďmi, buď upokojujúcim pohladením, alebo naopak vyprovokuje naše vášne k boju. K tomu používa veľa podôb a variant napríklad slovo, hudbu, pohyb, obraz… ale hlavne svoju myšlienku prekonvertovanú týmto spôsobom do mysle adresáta.
(ps. neberte pojem „boj“ len jednostranne, toto slovo má viac významov)

Jednoducho, na vašu otázku nemožno odpovedať len jednou vetou, ani príkazom určujúcim ako sa má správať myseľ adresáta…

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek