To takle nejde říct. Mám ráda skoro všechno – kromě hub, medu a ještě by se pár maličkostí našlo.
Moje nejoblíbenější jídlo je jídlo, na které mám v danou chvíli chuť =D
A co bych mohla jíst pořád? Okurkový salát se zakysanou smetanou!!! Ten si dělám celkem často. Okurku jako takovou mám hodně ráda, pak třeba rajčata a různé jiné ovoce a zeleninu.
Co se týče omáček, tak beru všechny (i koprovku).
Co moc nemusím, ale občas si dám, tak je sladké. Když vidím medovník, tak jdu raději pryč – stačí mi jedna lžička a jsem plná. Fujky, na mě moc sladké.
0 Nominace Nahlásit |
Jasně vyhrává segedín.Je paradox,že maďaři guláš neznají,u nich se ta jídla jmenují jinak,tento je považován,za „pravý maďarský“.Asi jeden z mnoha.:)) Kdo chce,ať zkusí.
1 kg vepřového (ramínko, plecko)
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce rostlinného oleje
1 velká cibule, pokrájená
1 lžíce sladké papriky
asi 200 ml vývaru či bílého vína (případně směsi obou) na podlití
400 g kysaného zelí, scezeného a překrájeného (lákem můžete na závěr
dotáhnout chuť)
1 kelímek zakysané smetany
sůl, bílý pepř, případně špetka cukru (může být i saturejka a
bobkový list) na dochucení
Příprava jídla
Když je maso měkké, dobře vmíchejte smetanu. Na středním plameni ještě chvíli odvařujte, aby omáčka získala požadovanou hustotu. Před podáváním ochutnejte a dotáhněte podle potřeby a vlastního uvážení; zakysané smetaně neuškodí špetka cukru, sladké zase trochu láku ze zelí.
0 Nominace Nahlásit |
Klasika:Domácí svíčková s prošpikovaným masíčkem a brusinkami a k tomu domácí knedlíček.Mňam
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8209 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |