Já jsem zatím zkusil sirup Mugotussol, sice zabírá, ale ne moc dlouho. Zajímají mě vaše zkušenosti: účinnost a délka působení, cena, zda je volně prodejný, nebo na předpis.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, iceT, johana 56, briketka10 před 3197 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Med s cibulí, případně med se zazvorem…
Skoro ‚zadarmo‘ – a účinky s těmi ehm jsou nesrovnatelné…
😉
0 Nominace Nahlásit |
Co se týče léků, tak jsem vždy na kašel bral sirup Hedelix 🙂
Co se týče domácí léčby, mohu doporučit cibuli, česnek a pořádný zázvorový čaj 🙂
0 Nominace Nahlásit |
ACC long nebo Fluimucil, rozpustné tablety, pro mě vhodné, protože mě to
donutí vypít trochu vody navíc k pitnému režimu. Kdysi, když jsem ještě
chodívala na pivo, tak mě pomáhalo i to pivo, ne že by snad mělo léčivé
účinky, ale zase o hodně víc tekutin navíc.
Zmíněné léky jsou volně prodejné, menší balení po 10 tabletách stojí
kolem 100 peněz.
0 Nominace Nahlásit |
Ze sirupů jedině Stodal :
http://www.stodal.cz/
potom jím osolenou syrovou cibuli :)
0 Nominace Nahlásit |
Majoránkový čaj s citronem a medem. Moc dobře chutná a majoránka stojí pár korun, snad 5Kč.
0 Nominace Nahlásit |
Kepler
Mám zázvorový čaj s medem a chilli koření,
ten med v něm na chuť není moc cítit, ale
to koření ano je výborný. Med jsem měla
dříve ráda dnes, protože už sladké vůbec
nejím, tak ho také nesnáším :((
Děkuji všem za rady, pomohli jste mi. O medu jsem věděl, ale od děcka ho nesnáším, kdybych ho pozřel, asi bych vedl dlouhou debatu se záchodovou keramikou 🙂 Nejdřív bych rád zkusíl zázvorový čaj, ale nevím jak se dělá – je to mleté koření ne? Pak se pokusím být hrdinou z filmu Vůně cibule, ale nevím, jestli to dokážu. No a pak třeba i ten majoránkový čaj, uvidíme které anikašlatikum bude nejlepší.
Ten med v čajích je spíše proto, že udělá v krku hladký povlak a pak v něm tak neškrábe, než že by měl nějaký blahodárný vliv, zvláště, když se dá do horkého čaje a také pro lepší chuť, já ho dávám jen trošičku, ale v podstatě být nemusí, sám o sobě má sice antibakteriální účinky, ale že by působil jako antidusidlo, to zase ne. Klidně zkombinujte majoránkový čaj, do kterého nastrouháte čerstvý zázvor, podle množství-na jeden šálek tak max. půl lžičky. Sušený je tak do vaření a pečení.
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |