Také Vás máma neustále poučuje? Já už jsem z toho na dně… Neustále poslouchám, jak máme nevychované dítě, že za to můžeme my, že když je s ní, tak se chová úplně jinak apod. Když dostane na zadek, tak se na to nebude koukat, odchází a je nafouklá. Abych to uvedla na pravou míru, manžel pracuje od rána do večera, takže na děti jsem sama. Synovi jsou 4 a je pěknej vztekloun. Dceři je 10, takže puberta hadr. Občas už nezvládám, a tak bouchnutí, nic strasnyho, jsem celkem kliďas. Máma jako babička moc nefunguje, s dětmi mi nepomůže, když u ní chtějí o víkendu přespat, pokaždé se jim dostane odpovědi: „Jsem unavená, takže ne.“ Neexistuje, aby si je jako prarodiče brali ven, natož na dovolenou. Nehlidaji, a to vůbec. Jediné, co umí, je kritizovat, jak jsme neschopní rodiče, jak děti moc rozmazlujeme, že jsou takový a makovy a že máme špatnou výchovu. Máma to dělá i bráchovi, když nevyhledává mouchy na něm nebo na jeho dětech nebo přítelkyni, jede pecky do nás. Směšné je, že u mě pomlouvá bráchu a u bráchy zase mě. Mně tohle fakt nepřijde normální.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 1874 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nemá důvod, děti nemám, sestra má syna a žijí ve společné
domácnosti. Vím, že mamka má jisté výhrady k výchově vnuka, ale
neřekne je nahlas, to si nedovolí.
Ale taky sestru nebo bratra, který má děti dvě, nepomlouvá.
Pokud ti její chování vadí, promluvte si v klidu, nastav si mantinely,
urči si priority a přes to nepojede vlak.
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, aliendrone
před 1874 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Bohužel už pěkných pár let žádné. Ale dokud žila… Asi takhle. I kdybys měla dalších X dětí a bylo ti pro mě za mě třeba 40+, STEJNĚ bude mutti vědět všechno LÉPE, ať uděláš co chceš, VŽDY si vyslechneš „Já to říkala/věděla!“ a obecně tě bude považovat za víceméně nesvéprávného jedince, který bez její ochranné ruky/dohledu by ZAJISTÉ skončil v kriminále/na šibenici/v hrobě! ;) :D :D
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10
před 1874 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kolik Vám je let? A kolik let je Vaší mamince?
Po 89. roce se hodně posunul věk prvorodiček a spolu s nimi
i babiček.
„Mladší babičky“ zvládnout děti pohlídat, vzít si je na noc, někam
ven, některé i na dovolenou.
Starší už toho tolik nezvládnou, a mají pocit větší
odpovědnosti.
Myslím, že kvůli tomu si maminka vnuky „nebere“.
Ke kritizování a pomlouvání:
Je potřeba nastavit pravidla a/nebo – pokud
by pravidla nepomohla – omezit návštěvy.
2Kdo udělil odpovědi palec? quentos, briketka10
před 1874 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Se svojí mámou mám velmi kladný vztah. Mám ji rád a ona má ráda mě. Mamka se o mě stará a já jí naoplátku pomáhám v domácnosti, finančně přispívám do rodiny a šetřím na být pro ni.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 687 | |
led | 618 | |
Kepler | 540 | |
hanulka11 | 535 |