Jsem v deváté třídě a nevím kam jít na střední školu. Chtěla bych jít na Jazykové Gymnázium jelikož mě jazyky baví a jsem v tom dobrá ale bojím se že neudělám přijímačky protože mi matematika vůbec nejde (minulý rok jsem měla 4, teď budu mít nejspíš 3) a tak si nejsem jistá. V budoucnosti chci jít na vysokou školu a být autorkou (v anglickém jazyce).
Zajímavá 0 před 323 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Těžko říct, neznám vaše zájmy, koníčky atd, Zkuste si projít
odkazy, třeba vám pomohou šikolu si vyvrat, Také záleží na tom ,
o který typ školy je největší zájem, , kolik otvírá škola tříd,
jaké mají přihlášení známky a jak budou úspěšní u přijímacích
zkoušek,. Také leží na dostupnossti školy v určité oblasti. Gymnázium
je nejnáročnější, ale nejlépe přípravío pro studium na VŠ.
.
https://www.probud.cz/pomoc-s-vyberem-stredni-skoly-online-schuzka/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAy9msBhD0ARIsANbk0A88t0Ly1XH3aUKFSWb-I1vR8Jw5rqU_-59chSY9yi0ecZ0RO0wd5PIaAlimEALw_wcB
Je třeba se zamyslet – radou pomůže opět odbornílk v odkazu.
https://www.infoabsolvent.cz/Rady/Clanek/7-0-17
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Domluv se s rodiči, tady tě nikdo nezná. A nepíšeme jaký, ale který. Zdá se, že i v češtině máš mezery.
Upravil/a: elkon
0 Nominace Nahlásit |
Je prima, že tě jazyky baví!
Sny máš pěkné 😉
Když vytrváš, cestu k cíli najdeš, i když může být klikatější.
Člověk se někdy dlouho hledá, než se dopracuje k práci, kterou
umíí/zvládá která ho i těší/uspokojuje.
I pak se někdy stane, že „se utrhne“, úplně někam jinam, do
jiného oboru.
Jestli máš na mysli, že budeš psát knihy v AJ, tak pro koho, kam, kdo je bude vydávat a prodávat? Možná bys byla ráda, kdyby sis přivydělávala překladatelskou činností.
5. „Jaký obor je pro mě nejslepší?“
TO, nevím. Neznám tě, netuším, neuvedla jsi o sobě žádné informace, ze
kterých bych mohla něco odhadovat.
Co dalšího tě baví, co umíš, co by tě zajímalo, co bys chtěla ještě
umět, zkusit.
6. Učební obor. I ty nabízí další možnost, jak se dopracovat
k maturitě.
Také letos vycházejí ze ZŠ velmi silné ročníky. Poptávka a hlad po
SŠ budou vysoké.
„Kdo se bojí, nesmí do lesa!“ 😉
Až po upozornění, jsi upravila otázku.. . 🙂
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
Pokud máš strach z matematiky a zajímají tě jazyky, můžeš zvážit školy, které kladou větší důraz na jazykové a humanitní předměty. Například Gymnázium se zaměřením na humanitní obory či Liceum s jazykovým zaměřením. Tato zařízení by ti měla nabídnout kvalitní výuku jazyků a zároveň tě připravit na vysokoškolské studium.
Pokud se chceš stát autorkou, určitě by bylo dobré se zaměřit i na literaturu a kreativní psaní. Možná by pro tebe bylo vhodné Literární gymnázium, pokud je nějaké v tvém okolí.
Nicméně pokud trváš na Jazykovém gymnáziu, nezoufej. Matematika je sice často součástí přijímacích zkoušek, ale pokud se na ni pořádně připravíš, můžeš uspět. Existuje spousta učebnic, online kurzů a doučovacích center, které ti mohou pomoci zlepšit těžkosti s matematikou.
V neposlední řadě můžeš také zvážit střední odbornou školu s jazykovým zaměřením, která často nebývá tak náročná na matematiku jako gymnázium. Tím získáš pevné jazykové základy a poté můžeš na vysokou školu pokračovat ve studiu filologie, literatury, překladatelství, nebo nějakého jiného oboru, který je přímo spojen s psaním a jazyky.
0
před 323 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek