rezinka12

Jaký /který obor je pro mě nejlepší?

Jsem v deváté třídě a nevím kam jít na střední školu. Chtěla bych jít na Jazykové Gymnázium jelikož mě jazyky baví a jsem v tom dobrá ale bojím se že neudělám přijímačky protože mi matematika vůbec nejde (minulý rok jsem měla 4, teď budu mít nejspíš 3) a tak si nejsem jistá. V budoucnosti chci jít na vysokou školu a být autorkou (v anglickém jazyce).

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 323 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
annas

Těžko říct, neznám vaše zájmy, koníčky atd, Zkuste si projít odkazy, třeba vám pomohou šikolu si vyvrat, Také záleží na tom , o který typ školy je největší zájem, , kolik otvírá škola tříd, jaké mají přihlášení známky a jak budou úspěšní u přijímacích zkoušek,. Také leží na dostupnossti školy v určité oblasti. Gymnázium je nejnáročnější, ale nejlépe přípravío pro studium na VŠ.
.
https://www.pro­bud.cz/pomoc-s-vyberem-stredni-skoly-online-schuzka/?gad_sou­rce=1&gclid=Cj0KCQi­Ay9msBhD0ARIsAN­bk0A88t0Ly1XH3a­UKFSWb-I1vR8Jw5rqU_-59chSY9yi0ecZ0RO0wd5PI­aAlimEALw_wcB

Je třeba se zamyslet – radou pomůže opět odbornílk v odkazu.
https://www.in­foabsolvent.cz/Ra­dy/Clanek/7-0-17

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
elkon

Domluv se s rodiči, tady tě nikdo nezná. A nepíšeme jaký, ale který. Zdá se, že i v češtině máš mezery.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit

da ny

Je prima, že tě jazyky baví!
Sny máš pěkné 😉
Když vytrváš, cestu k cíli najdeš, i když může být klikatější.
Člověk se někdy dlouho hledá, než se dopracuje k práci, kterou umíí/zvládá která ho i těší/uspokojuje.
I pak se někdy stane, že „se utrhne“, úplně někam jinam, do jiného oboru.

1. Pokud chceš v budoucnu na VŠ, musíš mít SŠ a maturitní vysvědčení.
  2. Gymnázium, nebo jiná, či odborná SŠ ⇒ MUSÍŠ vyhovět podmínkám přijímacího řízení (tedy i z matematiky). Já „vidím nedostatky“ i na straně ČJ (podle projevu zde).
  3. Jazyky a státní zkoušky z jazyka, můžeš i v budoucnu, studovat i při práci, na jazykové škole.
  4. 4. Nevím, čeho by sis přála být autorkou 😉

Jestli máš na mysli, že budeš psát knihy v AJ, tak pro koho, kam, kdo je bude vydávat a prodávat? Možná bys byla ráda, kdyby sis přivydělávala překladatelskou činností.

5. „Jaký obor je pro mě nejslepší?“
TO, nevím. Neznám tě, netuším, neuvedla jsi o sobě žádné informace, ze kterých bych mohla něco odhadovat.
Co dalšího tě baví, co umíš, co by tě zajímalo, co bys chtěla ještě umět, zkusit.
6. Učební obor. I ty nabízí další možnost, jak se dopracovat k maturitě.

Také letos vycházejí ze ZŠ velmi silné ročníky. Poptávka a hlad po SŠ budou vysoké.
„Kdo se bojí, nesmí do lesa!“ 😉

Až po upozornění, jsi upravila otázku.. . 🙂

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

Pokud máš strach z matematiky a zajímají tě jazyky, můžeš zvážit školy, které kladou větší důraz na jazykové a humanitní předměty. Například Gymnázium se zaměřením na humanitní obory či Liceum s jazykovým zaměřením. Tato zařízení by ti měla nabídnout kvalitní výuku jazyků a zároveň tě připravit na vysokoškolské studium.

Pokud se chceš stát autorkou, určitě by bylo dobré se zaměřit i na literaturu a kreativní psaní. Možná by pro tebe bylo vhodné Literární gymnázium, pokud je nějaké v tvém okolí.

Nicméně pokud trváš na Jazykovém gymnáziu, nezoufej. Matematika je sice často součástí přijímacích zkoušek, ale pokud se na ni pořádně připravíš, můžeš uspět. Existuje spousta učebnic, online kurzů a doučovacích center, které ti mohou pomoci zlepšit těžkosti s matematikou.

V neposlední řadě můžeš také zvážit střední odbornou školu s jazykovým zaměřením, která často nebývá tak náročná na matematiku jako gymnázium. Tím získáš pevné jazykové základy a poté můžeš na vysokou školu pokračovat ve studiu filologie, literatury, překladatelství, nebo nějakého jiného oboru, který je přímo spojen s psaním a jazyky.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek