Avatar uživatele
ZdedekZ

Jaký slad se používá při výrobě sladové whisky?

Lze vyrábět kvalitní sladový alkohol i ze žita, pšenice, ječmene, ovsa, triticale… Kukuřice? Není to na škopdu?

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Ametyst před 1891 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Proč by to mělo být na škodu? Patří to k základní receptuře jednotlivých druhů whisky, která jí dává nezaměnitelný charakter.
Třeba skotská whisky je z ječmenného sladu. https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Whisky
Jinak slad je název pro naklíčené a usušené obilné zrno, může to být i kukuřice, žito aj, podle výrobce. Sladování se provádí za účelem rozštěpení polysacharidů na jednodušší cukry, což umožňuje vlastní alkoholové kvašení.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Ametyst

V USA se whisky vyrábí z kukuřičného sladu, min. 51%. Proto se pravověrní milovníci whisky vyhýbají bourbonu a tvrdí, že to ani není whisky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek