Zrovna jsem se přestěhoval do dvojdomku v Praze a jelikož je to mé první skutečné stěhování do zcela nové oblasti, jsem v tom dost nezkušený a trochu v rozpacích ohledně mých nových sousedů. Existují nějaká nepsaná pravidla či ,,etika" o tom, jak se přivítat se sousedy? Mám je prozvonit a přinést košík domácích dobrot s lahví vína nebo stačí klasické náhodné pozdravení? :D
Zajímavá 0 před 1826 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Asi by bylo dobré se jít představit a říct něco o sobě a zjistit to
podstatné o druhých. Pokud jste přibližně stejného věku, dohodnout se na
tykání. Pokud tě pozvou na návštěvu třeba jiný den, je dobré se
připravit a vzít něco jak píšeš.
A měl bys přijít, zazvonit a představit se. Dobrý den, Jsem .., to je moje
rodina. Přistěhovali jsme se z dd a pracujeme .. Ale povinnost to není.
I když nový soused se mi představil.
0 Nominace Nahlásit |
Já bych se do toho představování moc nehrnul, radši si sousedy drž od těla. Nikdy nevíš, co jsou to za prevíti. Se stěhováním mám bohaté zkušenosti a se sousedy taky. Pozdravit, to ano, snad i nějaká drobná pomoc. Časem zjistíš, co jsou zač. Pak prosím, klidně se seznamuj dál, ať tě nemají za psího čumáka.
0 Nominace Nahlásit |
Seznámit je s tím, že jste jejich nový soused je slušné a rozumné, už z důvodu bezpečnosti (aby svého souseda znali). Napoprvé bych sebou nic nebrala, ale můžete se domluvit na seznamovací schůzce při čaji, kávě apod. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Pokusit se odhadnout zda je to trochu podobná krevní skupina, neb je-li výše Hogo-fogo, příp. níže feto-bumbálista a poté se rozhodnout.
0
před 1826 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5913 | |
Drap | 4620 | |
led | 3002 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2240 | |
zjentek | 1650 | |
ivzez | 1445 | |