Avatar uživatele
EKSOT123

Je dobrý nápad nechávat u klasického sporáku na tuhá paliva otevřenou troubu?

Myslím jako kvůli vytopení místnosti. Takový klasický sporák, na kterém se vaří, nebo se přepne klapka na pečení. Prvně nechám kamna pořádně rozhořet a pak otevřu troubu, aby část tepla proudila i z trouby. Přestože klapka není v poloze na pečení, i tak je trouba dost teplá a jde z ní nějaké teplo. Od někoho jsem to pochytil, zdá se mi to dobré, ale možná se kamna rychleji zanesou, nevím.

Zajímavá 0 před 337 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Ano, běžné se to dělá. Zvětšíš tím plochu, která ti místnost vyhřívá. Můžeš ji nechat klidně otevřenou už když zatápíš.

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Ametyst

Dělám to také. Jediné minus bylo, když se utrhl horní pant. Musím teď dávat větší pozor, když je teď nově přivařený. Při zavřené troubě nejsou panty namáhané.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek