Tak jsem poznal jednu osobu, která má příjmení, které má jeden člen rodiny. Jedná se o člověka, kterého označíme X. Když jsem se té osoby – označím A – ptal, jaký má vztah k X, tak mi řekla, že je to bratr jejího tchána. A z mé strany, matka mé manželky má bratra, který má ženu a ta má sestru a ta je manželkou X. Dá se tedy mluvit o vztahu mezi mnou a osobou A? To, že osobu X vůbec neznám a ani jsme se neviděli, není důležité. Jen mne to zajímá. Děkuji.
Zajímavá 0 před 2191 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jisté příbuzenské spojení tu je, ale velmi vzdálené. U nás se říkávalo o takových vztazích: Naše kráva pila s vaší kozou ze stejného potoka.
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, Mc Merkurion
před 2191 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podľa starého papuánskeho rodového zvyku, by ste boli relatívne blízki príbuzní. Oni totiž mali na určenie príbuznosti podľa etnológa L.H.Morgana (XIX.storočie) až 99 typov vetiev rodostromu.
0 Nominace Nahlásit |
Vztah je to pravděpodobně velmi vzdálený, ovšem dle popisu to nelze s jistotou určit. Dokonce z toho ani nelze dovodit, zda-li jste, nebo nejste pokrevní příbuzní, protože konkrétní vazby neznáme.
0
před 2191 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Osobou A míníte člena rodiny se shodným
příjmením jako osoba X?
Tchán osoby A ani jeho bratr nejsou vůči
Vám v pokrevním příbuzenském poměru.
Bratr Vaší tchýně není vůči Vám v pokrevním příbuzenském
poměru a není v něm ani osoba X.
Osoba X je švagrem bratra Vaší tchýně.
(Snad jsem se v tom moc nezamotala.)
Upravil/a: ivzez
0
před 2191 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
… podle bible jsme přeci všicí příbuzní, jelikož pocházíme z jedné pramáti …
0
před 2190 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jistě, tak si to nakreslete a vylučte, že by nemohly existovat mezi těmito lidmi i jiné příbuzenské vztahy o kterých nemusí ani tazatel vědět.
Drap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 687 | |
led | 618 | |
Kepler | 540 | |
hanulka11 | 535 |
Těhotenství |
Děti a rodičovství |