Za předpokladu, že ani ten sáček si nemůžu vzít zpět domů a opětovně použít, oba zkončí ve směšném odpadu na pracovišti.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, aliendrone před 2103 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Řekl bych, že bez recyklace je ten alobal méně ekologický, i když přímo životní prostředí nezatěžuje. Hmotnostně je ho víc a výroba hliníku je neuvěřitelně náročná na spotřebu elektřiny. I těžba a zpracování bauxitu představuje značnou ekologickou zátěž. Mikroten i další plasty taky nejsou ideální, takže řešením je buď recyklace nebo používání opakovaně použitelných obalů, jako jsou plastové uzaviratelné boxy.
3Kdo udělil odpovědi palec? anonym, independent, aliendrone
před 2103 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nedávno jsem narazila na článek, že alobal by se neměl používat na kyselé a slané potraviny. a balení svačin. Nebo jen krátkodobě maximálně na 4 hodiny.
Vkládám odkaz na článek
https://www.vitalia.cz/clanky/pouzivate-alobal-nebalte-do-nej-svacinu-kysele-ani-slane/
Z tohoto důvodu bych používala mikrotenový sáček,. Myslím si, že když se odloží do odpadu mezi plast, že likvidace je snazší. Nedávat do směsného odpadu. I když plast je všude kolem …
Vždy jsem balila svačinu do ubrousku a vložila do sáčku, někdy i do papírového.
Ale objevila jsem voskovaný ubrousek, který nejlépe vyhovuje, dá se použít několiokrát. Je přírodní.
Upravil/a: annas
3Kdo udělil odpovědi palec? vagra, independent, aliendrone
před 2103 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mno – záleží na úhlu pohledu. Pokud to vezmeš jako Kepler, tak i já si myslím, že mkroten „je ekologičtější“. Pokud to vezmeš pouze z hlediska rozkladu, tak vede hliník (alobal). A co se týká zdravotního hlediska, tak už odpověděla annas. (většina kovů prostě ráda podléhá kyselinám, jen na zlato potřebuješ lučavku kingovní, se kterou se v přírodě obvykle nepotkáš myslím) ;)
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, independent
před 2102 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nebo můžete využít ekologické sáčky na potraviny https://www.ecofol.cz/kategorie/sortiment/eko--bio-obaly/eko-sacky/
0
před 664 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ještě něco. Já pro změnu řeším jestli vzít v obchodě na potraviny,
pečivo ten papírový pytlík s částí celofán nebo vs. Mikroténový(HDPE)
Oba jsou v obchodech.
Co je lepší z ekologického hlediska a recyklace? Je to velký boj.
Oba se dají vícekrát použít nebo i jinak využít. Ty Mikroténové, prý
žerou ryby v moři, ale že si to pletou s potravou.
Papír je ekonomicky náročný a zpracování.
Pak si pak vyber co za obal.
0
před 495 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejlepší a nejekologištější by bylo. příroda neměla stvořit člověk a dát mu tu možnost existovat.
Myslím si, že v tomto případě je ekologičtější ten mikrotenový sáček. Sám jsem si dřív svačiny do práce balil do alobalu, ale od té doby, co jsem se dočetl o tom, jak je hliník pro tělo škodlivý si raději svačinu nosím v takovém svačinovém boxu z https://www.emako.cz/svacinove-boxy/ Ten je docela praktický a nezabere v tašce moc místa.
Plastový uzavíratelný box má jednu podstatnou nevýhodu: Je nesrovnatelně větší a tím méně praktický, než alobal, nebo mikroten… Já osobně si mikrotenové pytlíky po koupi rohlíků schovávám a používám je opakovaně na mnoho věcí, od skladování potravin, přes jejich následný ohřev, či rozmrazování…