Meri

Je hackování WiFi nelegální?

Řekněme, že bude někde veřejná WiFi, která je zabezpečená heslem. Pokud se na ni připojím pomocí nestandardních kroků a nemám k tomu povolení od majitele dané sítě, vykonávám nelegální činnost? Jsou někde v zákoně explicitně popsané tyto druhy hackování?

Zajímavá 0 před 1431 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Arne1

paragraf 230 – Neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči …

(1) Kdo překoná bezpečnostní opatření, a tím neoprávněně získá přístup k počítačovému systému nebo k jeho části, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Dochy Nahlásit

Další odpovědi
Mc Merkurion

… v pohodě, překonal jsi heslo (zabezpečení), nemáš povolení k užití věci od majitele, co by na tom mělo bejt nezákonnýho ??? … dyť je to přeci normální >>> všeci kradnů …

0 Nominace Nahlásit

anonym

Veřejná WiFi zabezpečená heslem = soukromá WiFi. :) (Jako říct veřejný prostor, když je zabezpečen proti přístupu.) Hackování – to není, že se dotknete klávesnice a něco naťukáte. Každý, kdo jen otevře Word, už dnes pomýšlí, jaký je hacker. Tak to opravdu nejste.

0 Nominace Nahlásit

Rokio

Je to nelegální a hrozí za to trest, pokud se na to přijde.

0 Nominace Nahlásit

Rafaelo111

A co stahování her pro sebe? ne její předávání dál.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1144 dny Odpovědět Nahlásit
Meri

Děkuji za odpověď od Arne1. Přesně takovou jsem potřeboval.
Matesax, děkuji za objasnění toho, co není hackování. A já si už myslel jakej jsem hacker, když jsem něco naťukal.

před 1430 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek