Mám procesor Intel Core i3–4170 a při náročnějších akcích teplota stoupne na 65–72 °C, je to v pořádku? Slyšel jsem ,že teplota nad 70°C je kritická, tak jak je to? A je to alespoň vždy tak na 15 minut OK? (Chladič mám ten, co jsem dostal v krabici od procesoru)
Zajímavá 0 před 2973 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Stálo by za to zkontrolovat čistotu chladiče, myslím tím, jestli není zanesený prachem. Pokud bude v pořádku, stálo by za to vyměnit teplovodivou pastu za nějakou kvalitnější, aby nedocházelo k velkým diferencím při tepelném přemostění.
0 Nominace Nahlásit |
velmi kritická teplota je dle mě nad 90°C ale pokud sis nekoupil počítač-notebook od těch z asie tak by se měl počítač vypnout sám pokud to klesne na tu kritickou hodnotu
0
před 2973 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Není, to je běžná teplota zatíženého procesoru. NTB u kterého právě sedím, má teplotu jader procesoru (Intel i5) právě 84°C. Vedlejší mininotebook (AMD C60) má 88°C. NTB Dell, který mám doma, mívá pod zátěží teplotu jader (Intel i3) 86–92°C. To vše s chlazením v pořádku.
0
před 2973 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj, teplota by neměla překročit 80 °C – to je teplota, při které
už může klesnout stabilita systému. Intely by sice měly zvládnout
i 90 °C, ale pak už nastává „thermal throtteling“ – snížení
taktů (výkonu) z důvodu ochrany CPU před přehřátím.
Takže, pokud se bude teplota držet do nebo okolo 75 °C, tak je to ještě
v pořádku.
Zdroj: http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-1800828/intel-temperature-guide.html
0
před 2970 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekBedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |