Tak to je jasné, do černého (komunální odpad) kontejneru nepatří.
Plast patří do žlutého kontejneru. To, zda je nebo není recyklovatelný,
přece vůbec není rozhodující!
Mohl a měl by být ekologicky zlikvidován
0
před 735 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já nevím, já doma barevné koše nemám.
Plasty dávám do pytle na plasty, pytle na plasty dávám k silnici, oni je 1× za měsíc vyvezou. Sklo nosím do containeru, na kterém je napsáno „SKLO“. Papír potřebuju na zátop. Léky, a obaly od nich, nosím do lékárny, elektro odpad do containeru, na kterém je napsáno „ELEKTRO ODPAD“. Myslím, že je červený: je to podstatné? Je na něm napsáno „ELEKTRO ODPAD“, nejsem negramotný, ne? Zbytek končí v popelnici, v zimě je v ní, teda, taky – překvapivě – popel, že! 🙂
Jo, a popelnice je černá. Když bude plechová a bude stříbrná, tak co?
A proč bych měl poznat plast recyklovatelný od nerecyklovatelného? K čemu? Plast patří do pytle na plast, tečka. Co si s tím udělají, to mne absolutně nezajímá, to už není moje věc, už to není ani můj majetek.
Stejně 99% plastů končí na skládkách, v lepším případě ve spalovnách, protože PET flašky Ti, třeba, nikdo nevykoupí, leda víčka. Budeš platit „Světlany“ a „Nataše“, aby sundávaly víčka z PETek? Víš, kolik víček potřebuješ, aby to vážilo kilo, a Tys dostal Kč 4.00? Samozřejmě, že nebudeš: skládka! Máme tržní hospodářství, jako, to víš, že se vypíše deset papíru, že opravdu tento plast nešel ani zrecyklovat, ani ekologicky zlikvidovat. Papír, to je to nejmenší a snese hodně.
0
před 734 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejsem si jist, ale pokud není recyklovatlený a je to na něm uvedeno, asi nemá smysl jej dávat do popelnice k recyklaci. Některé plastové obaly jsou právě třeba kompostovatelné – pokud pro ně nemáte využití vyloženě třeba na to abyste je využili na odkládání kompostovatelného odpadu a pak kompostaci, je směsný odpad asi nejlepší řešení (shnije to na skládce a nebo to účině spálí ve spalovně). Kdysi na žlutých popelnicích býval návod jaké plasty se tam mají a jaké nemají házet. Obvykle např. pěnový polystyren, novodur (trubky), PVC a pod v tříděném plastu nechtěli. Mám pocit, že teď si to ve většině případů dotřiďují a vyrovnají se s tím.
0
před 734 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Heh? Přece plast do plastů! Ale nechtěl bys povinně vysokou školu a doma laboratoř pro všechny, že ne?
0
před 734 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek