MončaSvobod

Je kolagen užitečný? Má smysl ho užívat?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli má někdo zkušenost s užíváním kolagenu. Je to opravdu užitečné pro pleť, vlasy a klouby? Mám pocit, že mi něco takového chybí, ale nejsem si jistá, jestli to opravdu funguje. Díky za vaše zkušenosti a tipy! 😊

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Filip84, Disraeli před 4 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Disraeli

Určitě ano, je to naopak spíš dost opomíjený (ale důležitý) doplněk stravy a nezbytnou stavební složkou těla. Je na všechno výše uvedené, ale i třeba jako prevence (či pomoc při) artritidě.
Právě pro vlasy bývá dost opomíjený.
Nejlepší je to ale přímo z potravin. Pochopitelně jsou bohatým zdrojem kosti a chrupavky (kuřecí i jiné). I když nikdo nečeká, že budeš jíst kosti, tak kostní dřeň se dá různě zpracovat a taky vývary z kostí jsou velmi dobré.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Drap

Má to význam. Užívám kolagen celý svůj život a jsem spokojen. Ovšem neužívá ho v tabletách, ale z přírodních zdrojů. Kolagen všichni potřebujeme o tom neni pochyb. Dopřávám ho ve značné míře i svému psovi

0 Nominace Nahlásit

Filip84

Když máš vyváženou stravu, žádný capsulae s kolagenem nepotřebuješ. Kolagen obsahuje strava, jako vepřová hlava, ovčí hlava, vepřový koleno, řasa Wakame, vepřové nožky, hovězí ocas. Například. Ale taky v mase z kury, z Gringo velkýho ptáka.

Naopak, na kolagen je chudé veškeré libové maso, kobra čínská, králičí a kočičí maso, psí maso, nutrie (zejména samice nutrie stříbrné). Například.

Njn, jenže dneska holky to nežerou a to jim nešmakuje, to je hnus fialový a …

Doplňování kolagenu doplňky stravy, jistě, možné je, ale oučinnost takovýho sulcu, tlačenky, nebo svið, je někde úplně jinde, samozřejmě. Vzpomínám, že spolužák byl nějaký pacient s kostí (a fakt už si nepamatuju co, je to přes dvacet let!) a – tehdy – vyfasoval v lékárně na fundus takový obří balení gumových medvídků, a to měl na pár dnů! Njn: vepřová gelatine. A vzpomněl jsem si na něj před pár lety, kdy jsem na to četl nějakou studii, že to je prakticky k ničemu, že by, frajer, musel do sebe ládovat tak 5 kg gumových medvídků denně, aby to mělo effekt, jak na kolagen vyvážená strava.

Kolagen potřebuješ, jinak vošklivá kůže – vrásky, osteoporosis hrozí, přetržená šlacha a jiné, ale podobné, „příjemné zážitky“!

0 Nominace Nahlásit

da ny

Tato bílkovina je pro člověka nezbytná.
Základní stavební kámen.
Pokud má člověk deficit, zdravotní potíže a nevhodně se stravuje, pak ano.
Hlavním zdrojem kolagenu jsou zvířecí kosti, chrupavky a kůže. Dále tučné ryby, vaječný bílek a mořské plody. Pozornost si zaslouží i přírodní zdroje vitamínu C.
Nejúčinnější kolagen v potravinách
zdroje, podpora:
https://www.co­llamedic.cz/ko­lagen-v-potravinach-020/
Nejlépe fungují přírodní zdroje/strava.
S ovocem a zeleninou, je trochu svízel. Je to dobrá vláknina, často prostá
vitamínů a minerálů (nebo v malém množství).

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

elkon

Ano, mám zkušenost s kolagenem v souvislosti s pohybovým aparátem.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví