Mám doma multitiskárnu od Canonu, ale má ucpané trysky a nevím, jestli mám koupit úplně novou, nebo ji nechat opravit.
Použivaná je málo a jen na mapy v A4 a dokumenty.
Máte někdo zkušenost?
Kdyžtak přidejte i typ na novou.
Zajímavá 0 před 1800 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jak píšu v sousedním vlákně, vybodnout se na tiskárnu za pár korun do které se dávají drahe cartridge. V tankovém epsonu mi ještě nic nezaschlo. Na jednu lahvičku orig. inkoustu za 160 korun vytiskne několik tisíc stran
0 Nominace Nahlásit |
Inkoustové tiskárny mají cartidge, jejichž součástí jsou ony trYsky. Ty se dají vyměnit. Pro domácí užití a občasný tisk jsou ink tiskárny naprosto nevyhovující, právě z těchto důvodů: Vytiskeš tři stránky za rok… A kupuješ právě nové náplně, protože to zaschlo. Při cenách nových tiskáren se nevyplatí kupovat ani ty cartridge a je lepší rovnou kupit novou tiskárnu.
0
před 1800 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano je výhodnější koupit novou a tentokrát raději laserovou které se trysky neucpávají nikdy. Inkoustovky jsou v tomto ohledu peklo a výrobci to velmi dobře ví, sice doporučují na inkoustovce každý den něco vytisknout aby se efekt zasychání neprojevil, ale i když to děláte stejně se trysky ucpávají, tohle jsou naprosto nevhodné tiskárny pro domácí použití a když už je koupíte nedivte se že je rok co rok musíte měnit. Laserovka je proti tomu držák, a bez potíží si poradí i neoficiálními levnějšími tonery bez následků, stejně tak ji můžete nechat ležet ladem třeba půl roku a když na ní po půl roce vytisknete cokoliv bude to opět perfektní.
Upravil/a: anonym
0
před 1800 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Záleží na typu a jak moc máš tu tiskárnu rád. Můžeš se zkusit zeptat v servisu, ale tipnul bych cenu opravy od 1000,– výš, takže pro naprostou většinu low-end tiskáren se nevyplatí.
=====
Pokud máš tu tiskárnunatolik rád aby se to mohlo vyplatit, zkus se podívat
za kolik najdeš tu hlavu někde na ebay a pak jak snadno lze tu hlavu
vyměnit – většinou to jde uživatelsky. Já ji koupil řádově za
300–500 a výměnil během pár minut (kdybych kvůli jinému problému
nerozebíral celou tiskárnu, je to za 3 minuty hotové)
Upravil/a: Dochy
0
před 1800 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
K těm inkoustovkám… Máme jednu Canon už řádově 10 let, tiskne se na ni jednou za pár měsíců a je stále v pohodě… Tedy byla by kdyby do ní někdo nehodil čistící kapesníček na brýle (nerozbalený, v kapsičce) – což mně ve finále donutilo tu tiskárnu trochu vyčistit a tiskovou hlavu vyměnit.
Co se lejzrovek týče: někde byl článek že se z ní uvolňuje ozón a nějaké další chemické sajrajty, takže to do bytu zas taková výhra není (v kanclu netrávíte až zas tolik času a většinou bývá lépe větrán)
Edison: Trysky jsou zvlášť, u většiny inkoustovek je tisková hlava s tryskama, do které se vkládají zásobníky s inkoustem.
Každá inkoustovka umí vytisknout hodně stran. Když se ale netiskne, tak to zaschne. Je to jen otázka času. Ne kvality.